Norrköping illa ute

FOTBOLL

Ny förlust för ”Peking”

Halmstad vann hemma mot IFK Norrköping med 2–0 och nu räknar den allsvenska klockan ner för Norrköping.

Inte heller den här omgången lyckades det särklassiga jumbolaget närma sig sina konkurrenter ovanför nedflyttningsstrecket.

IFK Norrköping har inte råd med utvisningar av det slag som den från start debuterande högerbacken Armando Ibrakovic drog på sig redan efter en halvtimme. Sedan han sju minuter tidigare fått sitt första gula kort tog han oförklarligt med handen mitt på egen planhalva varpå domaren Sven-Martin Åkesson drog fram det röda.

– Jag köper de korten om domaren hade varit konsekvent i övrigt. Men det var han inte när en Halmstadspelare skulle haft varning i andra halvlek och vi också borde haft straff när Daniel Bamberg blev nerdragen, säger den assisterande tränaren Sören Cratz som med avstängde Mats Jingblad på läktaren återigen hade ansvaret.

Trögt hemmalag

Norrköping inledde bäst mot ett ofokuserat och trögt hemmalag, där målvakten Magnus Bahne tvingades till en vass benparad på Kevin Amunekes friläge i den nionde minuten.

Men när Anselmo sprang ifrån Kristoffer Arvhage och med sitt åttonde mål för säsongen retfullt enkelt stötte in 1–0 på Marcus Olssons passning i tjugonde minuten tog HBK över helt mot ett naivt spelande IFK – inte minst genom kantspelarna Olsson och Michael Görlitz.

– Det var stiltje i början med många långbollar och bedrövligt passningsspel. Men efter 1-0 fick vi grepp på Norrköping, analyserar hemmatränaren Janne Andersson som särskilt gladde sig åt 2–0-målet.

Efter en IFK-hörna kastade målvakten Magnus Bahne snabbt ut bollen till Marcus Olsson som löpte upp, spelade ut till Andreas Johansson som med ett precist inlägg friställde Michael Görlitz som iskallt rullade in 2–0 i 36:e minuten.

– Roligt att det lönar sig med att numera ha två spelare uppe vid mittlinjen när motståndarna har hörna. För tydligen är vi så dåligt scoutade att motståndarna ännu inte har lärt sig det, säger Andersson.

Kom inte nära

I andra halvlek försökte Norrköping närma sig, inte minst genom den fräcke inhopparen Russell Mwafulirwa. men riktigt nära var det aldrig förutom när Kevin Amuneke från en meters håll inte fick träff på Mwafulirwas inspel utan lyfte bollen rakt i famnen på hemmamålvakten Bahne.

– Vi vek aldrig ner oss, men fick heller aldrig reduceringen som vi hade behövt, säger Sören Cratz. Som det nu känns fick vi aldrig någon ärlig chans att spela om det med den tidiga utvisningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM