Besked om Borås ersättare skjuts upp

FOTBOLL

”Det är inte så bråttom”

Borås ratades av Uefa.

Och besked om ny U21-EM-stad för nästa år dröjer. Först i månadsskiftet augusti–september väntas beslutet offentliggöras.

– Vi har fortfarande några alternativ som vi jobbar med, säger mästerskapets organisationschef Karl-Erik Nilsson till TT.

Foto: bråket Efter stort rabalder mellan Max i ena ringhörna och McDonalds och Uefa i andra tvingades Borås Arena lämna ifrån sig U21-EM.

Den 22 augusti var det tänkt att ett alternativ till Borås skulle presenteras. Och på torsdagen var det meningen att U21-EM:s organisationskommitté, med Karl-Erik Nilsson i spetsen, skulle ta fram ett förslag till Svenska fotbollförbundet.

– Vi har haft ett möte i dag, men fått ytterligare respit. Så det är inte så bråttom. Formellt besked kommer nog i början på september, säger Nilsson till TT.

Det var för drygt två veckor sedan som Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) meddelade att man ratar Borås som medarrangör till U21-EM 2009.

Anledningen: Att hamburgerkedjan Max vägrar stänga sin verksamhet i ett läge där Uefa endast godkänner att sponsorer till mästerskapet syns på arenorna.

Enligt planen spelar en U21-EM-grupp i Malmö och Helsingborg, den andra skulle ha spelat i Göteborg och Borås. Arenan i Borås skulle stå värd för tre gruppspelsmatcher och en semifinal.

TT