OSis Hammarby

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

"Vi vet inte ännu hur många matcher han missar"

Hammarby kan tvingas klara sig utan Charlie Davies, 21, mitt i den allsvenska sensommaren.

Det amerikanska OS-landslaget håller ögonen på anfallaren.

– Det ska mycket till för att han inte ska bli uttagen, säger tränaren Tony Gustavsson till sportbladet.se.

Hammarby räknar med att inte kunna använda Charlie Davies under OS.

Den 6 augusti startar OS-fotbollen och håller på till den 23 augusti. Emellan dessa datum spelar Hammarby två allsvenska matcher, GIF Sundsvall borta den 11 augusti och Gais hemma fyra dagar senare. Skulle Charlie Davies bli uttagen är det dock inte bara dessa matcher som är i fara.

– Vi vet ju inte när de tänker samlas, men det troliga är att de vill samlas i god tid innan. Dessutom tar det väl några dagar innan han är tillbaka i normala gängor efter en sådan resa, säger tränaren Tony Gustavsson.

Du tror att han blir uttagen?

– Vi räknar med det. Särskilt med tanke på hur bra han har varit för oss i år. Det ska mycket till för att han inte ska komma med.

Missar minst fyra matcher

Det troliga är att Davies missar åtminstone två matcher till, hemma mot Örebro den 28 juli och borta mot Ljungskile den 3 augusti. Skulle USA dessutom nå finalen, som spelas den 23 augusti är derbyt mot AIK två dagar senare i allra högsta grad i fara.

– Vi kommer att ha kontakt med det amerikanska förbundet för att få veta exakt vad som gäller, men för tillfället kan jag inte alla datum, säger Gustavsson.

Gör det här att behovet av en anfallsförstärkning under sommaren ökar?

– Det här är en av alla parametrar vi har med oss när vi planerar. Andra parametrar är skador och eventuella försäljningar.

Men ni letar efter en anfallare?

– Jag vill inte kategoriskt säga något om det. Vi har alltid ögon och öron öppna både utåt och inåt. I HTFF har vi till exempel Alagie Sosseh som gjorde hattrick och stod för två assist i senaste matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM