Johan Elmander matchvinnare direkt

FOTBOLL

Drömstart för Bolton-proffset

Foto: Johan Elmander gjorde mål direkt i sin nya klubb.

Debuten kunde knappast ha gått bättre. Bolton vann med 3–1 och Johan Elmander gjorde mål. Den svenske anfallaren har presenterat sig i Premier League.

Han har stora skor att fylla, Johan Elmander. I Bolton förväntar sig alla att 27-åringen ska ersätta Nicolas Anelka som har varit saknad sedan han lämnade för spel i Chelsea. I dag gjorde Elmander debut i Premier League och Bolton mot nykomlingen Stoke och det blev en perfekt sådan för svensken som spelade ensam på topp i en 4–5–1-uppställning.

Frågetecken kring Bolton

Bolton är ett frågetecken i år och många förväntar sig att laget ska ligga i botten av tabellen. Just därför var öppningsmatchen mot Stoke så viktig och efteråt kunde laget räkna in tre mycket viktiga poäng. Gretar Rafn Steinsson öppnade målskyttet i den 34:e minuten och sju minuter senare gjorde Kevin Davies 2–0.

Tilläggstiden hade börjat rulla när sedan Elmander sprang perfekt på en frispark och nickade in 3–0. Därmed var matchen avgjord. Stoke skapade visserligen flera chanser i en svängig match och kunde reducera i slutet, men hemmalagets seger var aldrig hotad.

Inte kul för Stoor

En perfekt start för Johan Elmander på äventyret i England alltså. Inte lika kul för Fredrik Stoor i Fulham. Han fick sitta på bänken hela matchen, men med tanke på att Fulham förlorade mot en annan nykomling, Hull, med 2–1 så kanske den svenske högerbacken kan få chansen redan i nästa match.

Mest uppseendeväckande i första omgången var annars Blackburns seger borta mot Everton. Hemmalaget ledde med 2–1 efter 64 minuters spel, men gästerna vände på steken Roque Santa Cruz och Andre Ooijer målskyttar. Den sistnämnde i den 94:e minuten när han tog hand om en stolpretur. En drömöppning för nye Blackburn-managern Paul Ince.

Alves hyllad

Noterbart är även Tottenhams tunga start som innebar förlust med 2–1 borta mot Middlesbrough där Afonso Alves hyllades stort när han byttes ut mot Mido. Egyptiern blev matchvinnare för Middlesbrough med sitt 2–0-mål.

ARTIKELN HANDLAR OM