Landslagsstjärnorna lämnar Valencia

FOTBOLL

– Albelda och Canizares vill bort efter nyår

Inte önskvärd i klubben i sitt hjärta. Då grät David Albelda.

Nu vill Valencias stjärnmittfältare bort från klubben så fort som möjligt.

Tillsammans med Santiago Canizares väntas den spanske landslagsstjärnan lämna Valencia efter nyår.

Foto: Santiago Canizares och David Albelda vill bort från Valencia.

Efter att Valencia inlett säsongen på ett fiaskoartat sätt meddelade tränaren Ronald Koeman att de spanska landslagsstjärnorna David Albelda, 30, och Santiago Canizares, 38, inte ingår i hans framtidsplaner längre.

Lämnar klubben efter nyår

David Albelda, som spelat i Valencia under hela sin karriär, grät öppet på presskonferensen efter att Koeman meddelat honom och Canizares att de inte var önskvärda.
Nu har tårarna torkat och Albelda och Canizares vill lämna klubben när transferfönstret öppnar vid når. Spelarnas företrädare, Alberto Toldra, har bett klubben om förhandlingar för att avsluta spelarnas kontrakt. Mittfältaren Albelda står under kontrakt till 2011, målvakten Canizares till 2009.

Albelda måste spela inför EM

Albelda, som nyligen förlängde sitt kontrakt till 2011, har tidigare sagt att han måste flytta utomlands i fall han ska ha en chans att vara med i den spanska EM-truppen till i sommar. Juventus ska redan ha anmält sitt intresse för mittfältaren. 38-årige Canizares har i sin tur sagt att han överväger att sluta med fotbollen.

Ska man tro Koeman så kommer det inte stanna vid Albelda och Canizares. Han har meddelat att han planerar en fullständig utrensning i truppen efter säsongen. Det spekuleras i att förutom trion Albelda, Canizares och Angulo så sitter även Zigic, Manuel Fernandes och Vicente löst.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga