AIK Fotboll

Bojan Djordjic skadad i debuten

FOTBOLL

”Som tur är ska det inte vara något allvarligt”

Kalmar FF har fått en favoritstämpel på sig inför årets allsvenska.

Men det ville tränaren Nanne Bergstrand inte höra talas om efter 0–0 i premiären mot AIK.

– Det är så många lag som kan vinna allsvenskan. Det som är det mest intressanta är väl hur lagen ser ut efter EM.

En vinterhärjad gräsmatta och en studsboll av läder begränsade skönspelet på Råsunda.

Följden blev en rejäl dos felpassningar och allt annat än pricksäkra skott. Och 0–0 mellan AIK och Kalmar.

Nanne Bergstrand var efteråt nöjd med att ha kommit undan med en poäng. Det var ändå premiär på bortaplan framför drygt 26000 AIK-supportrar.

Kalmar tappade Ari Ferreira förra säsongen och transferryktena har under vintern surrat om ett annat av klubbens brasilianska fynd, Cesar Santin.

Hyllade Elm

Lägg därtill att Kalmar har en gryende stjärna i Rasmus Elm, som efter premiärmatchen hyllades av både den egna och motståndarnas tränare.

– Rasmus Elm är en riktigt bra spelare. Att ni har fått behålla honom är ofattbart, sade Rickard Norling till Nanne Bergstrand.

– Säg nu inte för mycket, replikerade Kalmartränaren med ett leende.

Det rådde en uppsluppen stämning på presskonferensen efter premiärmatchen. Men Bergstrand medger att det finns en oro för att de mer pengastinna klubbarna på kontinenten ska sätta klorna i till exempel Santin.

– Efter att Ari försvann fick vi omdisponera hela laget. Det där får man vara beredd att göra i framtiden också. Hoppas att jag slipper det detta året bara.

Premiärmatchen i sig är snabbt glömd. AIK hade valt att ställa upp med lite ovana 3–5–2, en chansning som inte riktigt gick hem.

Djordjic haltade av

AIK hade ett visst spelövertag, men lyckades inte skapa några större farligheter. Det fanns ett par chanser åt varje håll, närmast var just löpsnabbe Santin som hade ett par farliga skott.

Men Råsundas gräsmatta har sett bättre dagar och bollen, ja den studsade lite som den ville, konstaterade Kalmartränaren efteråt.

– Det var en jävla studsboll den där bollen.

I AIK var Bojan Djordjic tillbaka på svensk mark efter de många proffsåren och gjorde sin första allsvenska match. Han haltade av med tio minuter kvar att spela och fruktade först det värsta.

– Jag fick en smäll på vänsterfoten och högerfoten vek sig under mig. Det enda som gick genom huvudet var ”snälla, du kan inte gå sönder nu igen”, sade han.

– Men som tur är ska det inte vara något allvarligt.

Jens Bornemann/TT

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll