Glädjebeskedet: Elmander håller

FOTBOLL

Landslagsläkaren följde varje steg på träningen: Johan känner sig stark

Foto: Under träningen spenderade Johan Elmander och landslagsläkaren en hel del tid tillsammans. Mot slutet pekade forwarden på sin fot och tog sig mot baksidan av låret. ”Det måste sett märkligt ut, men vi pratade om hur stark han känner sig fysiskt”, säger Leif Swärd.

Zlatan, visst, men Erik Hamrén lägger även betydande del av Sveriges VM-hopp hos Johan Elmander, 32.

Gårdagens träning visad att förbundskaptenens höga spel håller – än så länge.

– Elmander har inga problem med sina tidigare skador, säger läkaren Leif Swärd.

Efter ett rejält skyfall körde Galatsarayanfallaren för fullt i tvåmålsspelet på Karlbergs regntunga plan i Stockholm i går kväll.

Men när träningen led mot sitt slut blev Elmander stående på planen i en flera minuter lång diskussion med landslagsläkaren Leif Swärd där forwarden pekade på sin tidigare skadade fot och tog sig mot baksidan av låren.

– Det måste ha sett märkligt ut. Men det vi pratade om var faktiskt hur stark Johan känner sig fysiskt. Foten är bra och han jobbar för att undvika att få problem med baksidorna, säger Swärd.

Viktiga besked

För Erik Hamrén är det viktiga besked, för förbundskaptenen spelar ett högt spel. Efter Tobias Hyséns sena återbud på grund av familjeskäl har Hamrén inte valt att komplettera VM-kvaltruppen med någon ytterligare anfallare.

Så just nu har Hamrén ”bara” Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander och Ola Toivonen som naturliga forwards i truppen.

Markus Rosenberg, Alexander Gerndt, Mathias Ranegie eller Erton Fejzullahu som under det senaste året funnits med i olika lands-lagstrupper ansågs inte duga nu.

”Ingen riktigt aktuell”

– Det finns få forwardsalternativ just nu. Min bedömning är att ingen är riktigt aktuell, säger Erik Hamrén.

– Så vi fortsätter med de tre forwards vi har i truppen plus att det finns alternativ i gruppen också. Jag tänker först och främst på Pontus (Wernbloom), men det kan finnas andra alternativ också.

ARTIKELN HANDLAR OM