”Ingen intention att hitta en ny Bedoya”

FOTBOLL

Ångar på i toppen – men HIF kan bli sönderköpta

Serieledaren HIF utklassar Åtvidaberg utan att spela på topp. Då berömmer Åtvidtränaren Peter Swärdh:

– Det är mycket som talar för att HIF kommer att hålla hela vägen.

Ord som HIF-tränaren Roar Hansen inte vill lyssna på. Hotet kommer snart. I form av ett öppet transferfönster.

– Som ni alla vet är det kanske pjäser i Helsingborg som är på väg ut. Som har bidragit starkt, konstaterar Hansen.

Foto: Alejandro Bedoya är en av de spelare som kan gå förlorad för Roar Hansens Helsingborg.

Alejandro Bedoya, May Mahlangu, David Accam och Robin Simovic har de offensiva spetskompetenser som gör dem intressanta för många klubbar ute i Europa. Även mittbacken Loret Sadiku har visat spel som kan göra honom aktuell för ligor med större klubb­ekonomier än den svenska.

”Många intresserade”

Mest troligt är att Bedoya försvinner. Amerikanen är sin egen spelare och får hela övergångssumman själv om han vill gå.

– Det finns en hög klubbar som anmält sitt intresse. En del är intressant men det finns inget konkret ännu, säger Alejandro Bedoya som nu åker på en veckas semester till sin syster i Rom.

HIF jobbar för att behålla sin stjärna. Bland annat genom att kanske släppa honom till Gold Cup som spelas i USA 7–28 juli.

– Kommer han med kanske vi kan vara mer givmilda än en ny klubb i förhållande till det. Det kan kanske tala för oss. Plus att han vill vinna SM-guld, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Kommer inte köpa

Om Bedoya försvinner tappar HIF kvalitet i anfallsspelet. Enligt Roar Hansen finns tänkbara ersättare redan nu i den breda truppen.

– Ja, men jag har ingen som tolkar den rollen som han och jag har ingen intention att hitta en ny Bedoya. För det gör jag inte.

ARTIKELN HANDLAR OM