De kan dumpas av Djurgården

Sjölund och Keene på väg bort: ”Är jättekonstigt”

Både James Keene och Daniel Sjölund ser ut att vara på väg bort från Djurgården.
Både James Keene och Daniel Sjölund ser ut att vara på väg bort från Djurgården.

De har varit ordinarie så gott som hela säsongen och vill inget hellre än att fortsätta i Djurgården.

Men varken Daniel Sjölund eller James Keene har hört något från klubbledningen.

– Speciell situation, säger Sjölund.

– Konstig situation, säger Keene.

Daniel Sjölund, 29, har tillhört Djurgården i tio säsonger och har på senare år varit given i elvan.

Men nu kan det vara slutspelat. Mittfältaren är avstängd i sista omgången och något förlängning av avtalet som snart går ut är inte på gång.

– Jag pratade med min agent för några dagar sedan och jag har inte fått något kontraktsförslag. Jag vet inte vad som händer, säger Sjölund efter 1-1-matchen mot Syrianska.

Vill du stanna?

– Jag har varit här i tio år och trivs jättebra så det är klart att jag velat stanna kvar. Det är en speciell situation.

Ytterligare ett tecken på att "Daja" kan vara på väg bort är att han, precis som mot Gais för två omgångar sedan, fick börja på bänken. Ett val som den assisterande tränaren Anders Johansson motiverade med att man vill ha fler bollvinnare på mitten.

Men Sjölund köper inte förklaringen helt.

– Jag tycker nog att vi ska kunna ha mycket boll och spela offensivt hemma mot Gais och Syrianska…men jag vet inte vad jag ska säga om det. Det är deras beslut, säger han.

Keenes lån går ut

För James Keene, 26, är läget snarlikt. Engelsmannen, som inför matchen blev vald till "Årets järnkamin", har ett låneavtal som snart går ut. Därefter är han Elfsborgsspelare på nytt.

– För två månader sedan sa de att de ville ha kvar mig men sen har jag inte hört något. Sista datumet för Djurgården att köpa loss mig var i dag (läs i går), så jag tror inte att det blir något.

Tråkigt?

– Ja, det känns så. Det var fantastiskt att få pris och har varit fantastiskt att vara här. Som det är nu måste jag flytta från min lägenhet och åka tillbaka till Borås… det är en konstig situation. Hellre få ett ja eller nej än att inte veta.

Hur ser du på Sjölunds läge?

– Han är en av de viktigaste spelarna i laget, så det är jättekonstigt.

Lagkamraten vill ha kvar duon

Anfallaren Erton Fejzullahu håller med. Om han får välja stannar lagkompisarna där de är.

– Det har funkat jävligt bra att spela anfallare med Keene. Och Sjölund är kanske den ende spelaren i Sverige med en sådan vänsterfot. Självklart vill man ha dem kvar, säger Fejzullahu.

Hur Djurgården resonerar är däremot osäkert. Managern Magnus Pehrsson drabbades under onsdagen av migrän och var därför inte på plats på Stockholms stadion.

Och chefsscouten Khaled El-Ahmad lägger locket på.

– Vi har inga kommentarer, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN