Kaos när Tyresö blev svenska mästare

Av: Fredrik Jönsson, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4
Carola Söberg försöker freda målet. Foto: TV4 Sport

Eftersnacket kommer att handla om ett omdiskuterat domslut – var bollen inne eller inte?

LdB Malmö skrek efter mål – men enligt Tyresö var bollen aldrig inne.

Domaren Jenny Palmqvist valde att fria.

– Min övertygelse är att hela bollen inte är inne. Jag hoppas verkligen att det är rätt beslut, säger Palmqvist till Sportbladet.

Med knappt tio minuter kvar på klockan fick Caroline Seger bollen på högerkanten och skickade in ett inlägg framför mål. Där fanns Madelaine Edlund som nickade in 1–0 bakom en chanslös Thora Helgadottir i Malmös mål.

– Det känns bra, det var riktigt skönt när den gick in. Jag kände att jag var helt fri, jag hade ingen markering. Då var det inget att tveka på, det var bara att sätta dit huvudet, säger Edlund till TV4 Sport.

Sedan kom några dramatiska minuter.

LdB Malmö jagade kvitteringen och lagets Elin Rubensson slog ett högt inlägg från högerkanten som gick mot första stolpen. Där fanns Tyresös målvakt Carola Söberg som räddade.

”Kommer att titta på bilderna”

LdB Malmö menade dock att bollen var inne och började fira en kvittering. Den assisterande domaren Susanne Borg Pilhamre signalerade också för mål.

Det blev en diskussion mellan domarna och efter några minuter meddelade huvuddomaren Jenny Palmqvist att hon har beslutat sig för att inte döma mål.

– Jag litar på min instinkt. Det är inte så att jag inte litar på min assisterande men jag vet att det räcker med att man står tio cm fel, säger Palmqvist.

– Jag tyckte att jag såg situationen bra från där jag stod. Min känsla, min övertygelse är att hela bollen inte är inne. Jag hoppas verkligen att det är rätt beslut. Jag kommer att titta på bilderna igen i kväll.

”Jag ser inget”

Caroline Seger om SM–guldet:

– Det är mycket känslor i en sådan här match, säger hon till TV4 Sport.

– Att vinna på ett sånt här sätt är speciellt. Det är en jämn match, och sen, jag vet inte om den är inne eller inte. Jag vet inte alls. Jag ser över huvud taget inte. Vi vinner detta, det är stort.

Första SM–guldet

Därmed är Tyresö – som satsade rejält inför säsongen med Marta, Veronica Boquete, Lisa Dahlkvist och Caroline Seger – svenska mästare i fotboll och de bryter därmed LdB Malmös dominans, laget vann både SM–guld 2010 och 2011.

Det är Tyresös första SM–guld någonsin.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.