Blytungt avbräck för Italien – Balotelli missar drömmatchen

FOTBOLL

Gli Azzurri får klara sig utan anfallaren mot Spanien

Foto: Mario Balotelli.

Italien föll mot Brasilien i den sista gruppspelsmatchen och ställs därmed mot Spanien i semifinalen av Confederations Cup.

Som om det inte vore tufft nog får man nu även klara sig utan den ensamme anfallaren Mario Balotelli, 22.

"Spelaren kommer inte att vara tillgänglig", skriver det italienska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Mario Balotelli stormtrivs under italienske förbundskaptenen Cesare Prandelli. I Confederations Cup har han hunnit med ett mål mot Mexiko och ett mål mot Japan innan Italien föll 2-4 mot Brasilien. Förlusten innebar att Italien ställs mot Spanien i den ena semifinalen. Men den matchen missar Mario Balotelli.

Det italienska fotbollförbundet bekräftar att Balotelli missar matchen som följd av en lårskada. Beskedet innebär ett stort avbräck för Gli Azzurri, som hittills startat Balotelli som ensam anfallare.

Kan missa även sista matchen

– Undersökningar i Fortaleza på Mario Balotelli visade på första gradens bristning i quadriceps-muskeln i vänster ben. Spelaren kommer inte att vara tillgänglig till semifinalen mot Spanien på torsdag den 27:e juni och under de kommande dagarna kommer hans tillstånd av utvärderas inför matchen den 30 juni (final eller bronsmatch), skriver det italienska fotbollförbundet i ett pressmeddelande enligt AP.

Italiens motståndare i semifinalen, Spanien, dansade genom gruppspelet med tre vinster och en målskillnad på +14. Det behövde inte bli mycket tuffare för Italien med andra ord.