Två supertabbar när Elfsborg vann

FOTBOLL

Melkemichel: ”Sista kvarten är katastrof”

Elfsborg fick inte hål på Syrianska.

Då tappade Dwayne Miller en boll till Mohamed Bangura – och Sebastian Svärd språngnickade in en i eget nättak.

– Om folk skiter i att göra sitt jobb då blir det så här, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till C More.

Till slut blev det en säker 5-1-seger för Elfsborg på konstgräset i Borås – men Syrianska bet länge ifrån.

Först och främst tack vare en, i 63 minuter, fantastisk Dwayne Miller i målet. Jamaicanen gäckade Elfsborgsanfallarna och såg ut att vara oövervinnerlig. Då slog han till med en jättetavla.

Från vänsterkanten kom ett inlägg som Miller lätt kunde plocka in – men bollen halkade klumpigt ur famnen och Mohamed Bangura tryckte in 1-0.

– Vi har hyllat honom hela matchen, tråkigt att det ska bli en tavla här. För det får man kalla det, säger C Mores expert Fredrik Lundgren.

Nickade upp i eget nättak

James Keene köttade in 2-0 innan Osman Sow gav matchen nerv med en kämpastark reducering. Då slog oturen till igen.

På en Stefan Ishizakis frispark, slagen mot den bortre stolpen, kom Sebastian Svärd flygandes. Den förre Arsenaltalangen satte pannan på bollen – och språngnickade upp bollen i eget nättak.

– Det är ingen kul sits. Pang! Rätt upp i nättaket, nästan ett vackert självmål. Fy tusan, hemsk känsla, menade Lundgren.

Elfsborg defilerade sedan hem segern och efter Johan Larsson och Viktor Claessons fullträffar skrevs resultatet till 5-1.

”Folk skiter i att göra sitt jobb”

Syrianskas tränare Özcan Melkemichel var stenhård i kritiken.

– Sista kvarten är katastrof. Vi får inte släppa till målen så här enkelt, vi skiter i försvarsspelet. Det är jättesynd. Vi har kontakt med Elfsborg tills vi gör självmålet, säger han till C More.

– Det är för dåligt. Om folk skiter i att göra sitt jobb då blir det så här. Efter 3-1-målet slutade vi bedriva försvarsspel.

I och med segern kliver Elfsborg upp på tredje plats, före Malmö på samma poäng men med sämre målskillnad. Syrianska parkerar längst ner i tabellen med blott nio poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM