”Det måste hända något på planen”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic om John Guidetti

1 av 3

John Guidetti, 21, har haft ett skadehelvete och har drabbats av ett nytt bakslag.

Nu vill Zlatan att han kommer tillbaka och skapar positiva rubriker.

– Han är fortfarande ung, men det måste hända något på planen, sa Zlatan på tisdagens presskonferens.

Foto: Zlatan och Guidetti i landslaget.

Vid uttagningen till U21-landslagets matcher mot Schweiz, 6 juni, och Kuba, 11 juni, berättade förbundskapten Håkan Ericson att John Guidetti inte kommer att delta.

– Han har åkt på en liten skada sedan ett par veckor tillbaka och har inte deltagit fullt ut i träning. Målet är att han ska vara fullt återställd när försäsongen startar i England, sa U21-kaptenen Håkan Ericson till TT.

”En grej för benet”

I måndags avslöjade Sportbladet att det handlar om en knäskada, som enligt källor håller honom borta från full träning under minst två månaders tid.

Guidetti, som i söndags var och kollade på Brommpojkarna mot Malmö FF på Grimsta IP, ville dock inte ge någon kommentar om hur allvarligt det är.

– Det är en grej för benet bara, som ska hålla det i rätt läge, sa han bara och haltade iväg.

Guidetti har haft skadeproblem sedan våren 2012 då han åt en dåligt stekt kyckling. Sedan dess har rubrikerna mest handlat om skadorna, rehabilitering och när han ska göra comeback på a-lagsnivå.

”Inte bara svart på vitt”

Vid tisdagens presskonferens med landslaget mötte Zlatan Ibrahimovic pressen. Då fick han frågor om Guidetti.

– Det enda jag vet om Guidetti är att han har haft ett bra år i Feyenoord. Det har stått om honom, men inget om det på planen. Han är fortfarande ung, men det måste hända något på planen, inte bara svart på vitt i tidningarna, svarade 31-åringen.

För Sveriges a-landslag väntar VM-kval mot Österrike och Färöarna. På fredag (20.45) respektive tisdag (19.15) spelas matcherna, som sänds i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM