Elfsborg föll efter mardrömsstarten

Publicerad 2012-10-21

Tappar viktiga poäng i guldstriden

Det råder guldfrossa i Elfsborg.

Tabelltvåan föll mot IFK Norrköping – och tappade greppet om guldet.

– Vi var total sett inte tillräckligt skickliga för att kunna vinna, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Följ ämnen
IF Elfsborg

Malmö slog Kalmar med 2-1 och satte extra press på Elfsborg i guldstriden. Serietvåan har chansen att gå upp i ledning vid seger mot IFK Norrköping.

Men laget kunde inte ha fått en värre start.

Norrköpings Christoffer Nyman tog bollen med handen ute på högerkanten, men domaren blåste inte och bollen gick till hörna.

Brände friläge

På den kunde hemmalaget ta ledningen efter att Stefan Ishizaki nickat bollen i eget mål.

Åtta minuter senare kom nästa kalldusch. James Frempong tog sig förbi Daniel Mobaeck utanför straffområdet och kunde sedan dunka in 2-0.

Ishizaki hade ett jätteläge att revanschera sig när han fick ett friläge en stund senare, men anfallaren misslyckades helt med avslutet.

– Vad ska jag säga? Inte speciellt bra. Vi gör ingen bra början på matchen, men sedan skapar vi 2-3 jättelägen som vi borde göra mål på, säger Anders Svensson till C More.

”Inga nerver”

Svensson förnekar dock att det skulle råda någon guldfrossa.

– Tagna av studens allvar? Klarar vi inte att spela och fajtas för guld så har vi inte på den här nivån att göra. Jag tycker inte att det är något pressat läge, utan ett kanonläge inför den här matchen. Så inga nerver, men en dålig start.

Jon Jönsson tände hoppet när han reducerade i den 79:e minuten och Elfsborg öste allt framåt. Men Norrköping lyckades hålla tätt.

– Vi börjar svagt och får en mardrömsstart. Det är en kraftig forcering i slutet där vi har ett antal lägen, men vi lyckas inte göra mål, säger tränaren Jörgen Lennartsson till C More. 

Nu ligger Elfsborg och Malmö på 52 poäng, en poäng efter ledande Häcken.

– Det är bara att köra på, nu är det Gefle nästa match och då ska vi försöka vinna den i stället, säger Lennartsson.

Följ ämnen i artikeln