Här kräver fansen att få prata med Berhalter

FOTBOLL

”Det är fansen som håller liv i den här klubben”

1 av 4 | Foto: Bajensupportrar konfronterar Berhalter efter nya poängtappet mot Varberg.

Ett hundratal arga supportrar ställde Hammarby mot väggen efter kollapsen mot Varberg.

Då höll Kennedy Bakircioglü, 32, ett brandtal till fansen.

– Hade jag varit er hade jag känt "varför går jag till Söderstadion och kollar", sa kaptenen.

Hammarbys fiaskosäsong fortsätter. I dag gick man upp i ledning med 2–0 mot Varberg men rasade ihop och tappade poäng.

Efteråt var det upprörd stämning på Söderstadion.

Ett hundratal arga fans ryckte i stängsel och grindar samt krävde att få prata med spelarna och tränaren Gregg Berhalter. Bland annat skanderade de "Vi vill se Hammarby".

Kennedy Bakircioglü, Erik Sundin och Gregg Berhalter gick alla ut för att möta folkhopen.

– De är besvikna. Vi gick igenom det här förra veckan också. De är besvikna, alla är besvikna. Men jag respekterar fansen och det var därför jag gick ut för att prata med dem. De är guld värda, det är de som håller liv i den här klubben, säger Berhalter.

Andra hade kanske gömt sig. Varför valde du att gå ut?

– Som jag sa: jag är stolt över jobbet vi lägger ned. Besviken över resultatet, men stolt över jobbet. Jag tror på det här laget och står vid deras sida. Jag tänker inte lämna dem i sticket, sån är inte jag.

På presskonferensen fick amerikanen uppbackning från oväntat håll – av Varbergstränaren Halda Kabil.

– Stöd honom. Det här är ingen jävla grillning. Han kan inte gå in och göra mål för dem, sa Kabil och lämnade rummet i protest.

Kennedys brandtal

Lagkaptenen Kennedy Bakircioglü höll ett brandtal till fansen:

– Vi leder med 2–0 och sedan tappar vi allt till 2–2. Det känns så jävla surt, så jävla jobbigt. Vi lider, tro mig. Dagligen diskuterar vi hur vi kan bli bättre, hur man ska döda en sån här match, vad vi måste göra, sa han och fortsatte:

– Det här var en match vi bara ska vinna, inget snack om saken. Hade vi inte fått det röda kortet hade vi spelat skiten av Varberg, men vi kämpar och sliter. Det här är svinjobbigt. Det känns som en förlust för mig om jag ska vara ärlig.

Den samlade folkmassan applåderade, och Bakircioglü fortsatte:

– Även om det är en jäkla dålig situation kommer vi inte att ge upp. Vi tappar så jäkla mycket poäng men kommer aldrig att ge upp, så är det bara. Vi kämpar och sliter varje match och gör allt vad vi kan för att vända på den här skiten, för att komma upp i tabellen dit vi hör hemma.

– Ni fattar inte vad det betyder att ni är där för oss varje match. Det är helt makalöst att ni är där efter varje år trots att vi aldrig lyckas ta det här steget. Det är ganska sjukt. Det finns inga andra klubbar i Sverige som har såna supportrar, det är underbart att se. Men jag förstår er frustration. Hade jag varit er hade jag känt "varför går jag till Söderstadion och kollar".

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan