Prislappen på ”DMK” – 17 miljoner kronor

avMichael Wagner

FOTBOLL

Nu satsar Blåvitt allt på att få hem Berg

GÖTEBORG. IFK Göteborg gör en drömaffär. David Moberg Karlsson, 19, säljs till Sunderland för 17 miljoner kronor.

Nu kommer Blåvitt intensifiera försöken att värva Marcus Berg, 26.

– Det är vår kille. Vi kommer göra allt vi kan för att få hem honom, säger Håkan Mild.

Tidigare i dag bekräftade IFK Göteborg att anfallaren David Moberg Karlsson är mycket nära en övergång till Premier Leaguelaget Sunderland.

Enligt IFK Göteborg återstår endast en läkarundersökning för 19-åringen som är på plats i England tillsammans med sin agent Per Jonsson.

Enligt Sportbladets uppgifter har Sunderland, eller indirekt klubbens nye klubbdirektör, tidigare agenten Roberto de Fanti, som var delaktig i Sebastian Erikssons övergång från IFK Göteborg till Cagliari, haft Moberg Karlsson under uppsikt under en längre tid.

Får runt 17 milj

Under den senaste månaden när de Fanti tillträtt sin nya tjänst i Sunderland i nära samarbete med managern Paolo di Canio har arbetet med övergången vuxit i styrka.

– Vi har känt till Sunderlands intresse i tre, fyra veckor, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild.

Enligt Sportbladets källor är affären för IFK Göteborg mycket ekonomiskt gynnsam.

Övergångssumman ligger på 17 miljoner kronor, men kan stiga med ytterligare fem miljoner kronor om Moberg Karlsson spelar ett antal matcher i Sunderland.

Är han tilltänkt för Sunderlands A-trupp?

– Ja, vi har inte fått några andra indikationer i våra diskussioner med klubben, säger Mild.

Hur bra är affären för IFK Göteborg?

– Vi kommenterar aldrig några summor, men vi skulle inte sälja om vi inte var nöjda med uppgörelsen, säger Mild till Sportbladet, som också påpekar att affären ännu inte är helt klar.

Vill ha Berg

Eftersom danska nyförvärvet Lasse Vibe, 26, som presenterades tidigare under eftermiddagen är en mer renodlad kantspelare fortsätter jakten på anfallsförstärkning hos IFK Göteborg.

Huvudmålet: Marcus Berg, 26, som har ett år kvar på kontraktet med Hamburg SV.

– Det handlar om vad Marcus Berg själv vill. Han måste bli frisk från sin skada, diskutera sin situation med Hamburg och bestämma var han vill spela.

Hur påverkas era möjligheter att få hem honom efter försäljningen av Moberg Karlsson?

– Jag har inte diskuterat ekonomi så i detalj med Marcus. Men självklart, om man säljer spelare så blir de ekonomiska möjligheterna större. Men främst handlar det om vad Marcus känner och vilka villkor Hamburg ställer.

– Marcus Berg är vår kille och det är klart att vi ska göra allt vi kan för att försöka få hem honom.

– Samtidigt sitter Marcus inte i sjön. Han har ett år kvar på ett bra kontrakt med Hamburg och transferfönstret är öppet ett bra tag till under sommaren, säger Håkan Mild.

Marcus Berg har dessutom, enligt grekiska uppgfter, en muntlig överenskommelse med Panathinaikos. Den grekiska klubben, som saknar pengar, har dock enligt Sportbladets uppgifter problem att komma överens med Hamburgs nya ledning.

ARTIKELN HANDLAR OM