Här är Firmans tack till Uppdrag gransking

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

"SVT och UG har sannolikt hjälpt oss med nyrekryteringen"

1 av 6 | Foto: SVT/Uppdrag Granskning
GRANSKAS I TV ”Firman Boys”, det våldsamma nätverket som sympatiserar med AIK, har infiltrerat klubbens styrelse, uppger Uppdrag Granskning i kvällens sändning.

Firman medverkade inte i Uppdrag Gransknings program.

Men nu skriver man ett öppet brev – och tackar programmet.

"Vi gläds även över att SVT och UG sannolikt hjälpt oss med nyrekryteringen av nya engagerade AIK-supportrar och medlemmar för många år framåt", skriver man.

Uppdrag gransknings program under kvällen hävdade att Firman Boys har infiltrerat AIK:s styrelserum och även styr saker som kontraktsförlängningar av spelare och liknande.

Organisationen har som policy att själva aldrig delta i mediala sammanhang, men efter att programmet sänts skriver man nu ett öppet brev på Sverigescenens hemsida adresserat till Uppdrag Granskning – och tackar programmet.

"Vi gläds även över att SVT och UG sannolikt hjälpt oss med nyrekryteringen av nya engagerade AIK-supportrar och medlemmar för många år framåt. Den påverkan denna typ av hårdvinklade sensationsprogram har på unga killar kan inte nog betonas. För detta tackar vi Dig "Janne"!", skriver man.

AIK har under kvällen kritiserat programmet för att man gett för stort utrymme till Firman som källa till programmets uppgifter.

– Det som jag tycker är grejen med programmet är att alla uppgifter i programmet kommer från Firman. Hur trovärdigt är det? Det är en marknadsföringsfilm för Firman, säger presstaleskvinnan Gabriella Blombäck till Sportbladet.

Uppgifter som Nils Hanson, ansvarig utgivare för Uppdrag Granskning slår tillbaka mot:

– Våra hemliga källor är framförallt AIK:are utanför Firman, ett 20-tal personer med god insyn som försöker motarbeta Firmans inflytande.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN