Fotboll

David Beckham är världens rikaste fotbollsspelare

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Överlägset rikast bland superstjärnorna

Världens rikaste fotbollsspelare heter varken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo.

Han spelar i PSG och heter David Beckham.

Fotbollsmagasinet Goal publicerar i dag sin lista över världens 50 rikaste fotbollsspelare och Zlatan Ibrahimovic återfinns först på en åttonde plats.

– De är enorma varumärken och David Beckham är det största varumärket, säger Goals utgivare Amar Singh.

När Goal publicerar sin lista över världens 50 rikaste fotbollsspelare snuvas både Lionel Messi och Cristiano Ronaldo på titeln. I stället vinner engelsmannen David Beckham – överlägset.

Med en förmögenhet på 175 miljoner pund (1,63 miljarder svenska kronor) är han 59,5 miljoner pund framför tvåan Lionel Messi, med en förmögenhet på 115,5 miljoner pund.

Precis där bakom skuggar Cristiano Ronaldo med en förmögenhet på 112 miljoner pund. Efter det är det ett hopp ned till fjärdeplatsen, och Kaka, med en förmögenhet på 66,5 miljoner pund.

– Även om Beckhams karriär är på väg mot sitt slut visar hans fenomenala förmåga att tjäna pengar inga tecken på att sakta ned, säger Goals redaktör Alex miller.

Rikare än landet Liberia

Beckhams lagkamrat, svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic, återfinns först på en åttonde plats med en förmögenhet på 47 miljoner pund (450 miljoner svenska kronor).

Och fotbollsspelarna fortsätter att tjäna enorma pengar. I år är de 50 spelarnas sammanlagda förmögenhet större än Liberias BNP.

Goal beräknar spelarnas förmögenhet på spelarnas lön, sponsoravtal, tillgångar, och övriga affärsverksamheter.

– Toppspelarna inom fotbollen kan inte längre ses som endast idrottsmän. De är enorma varumärken och David Beckham är det största varumärket av alla, säger Goals utgivare Amar Singh.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!