Dempsey: ”Jag har läst att jag var girig”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Dempsey talar ut om nobben av Djurgården

Mark Dempsey nobbade Djurgården.

Nu berättar han varför.

– Jag har läst att jag var girig, men...

Mark Dempsey genomförde uppdraget: att rädda kvar Djurgården i allsvenskan. För två veckor sedan berättade han för Sportbladet att han ämnade fortsätta i klubben.

– Jag är i princip säker på att jag tränar Djurgården nästa säsong, sa han då.

Men under helgen kommunicerade Djurgården att Mark Dempsey valt att nobba klubbens kontraktsförslag om en förlängning. Efter matchen mot Häcken avslöjade han sina skäl för medierna på plats.

– Vi har haft en process under en tid och jag tackade nej till en fortsättning för ungefär tio dagar sen. Klubben gav mig ett erbjudande, de erbjöd mig optionen som jag hade i kontraktet. Då sa jag: "Jag behöver lite mer än så". Inte jättemycket mer, berättar Dempsey.

Erbjudandet drog ut på tiden

Engelsmannen tillbakavisar medieuppgifterna om att han ska ha krävt för mycket pengar.

– Jag har läst att jag varit girig och allt, men det stämmer inte. Jag har ingen agent så jag sa till Bosse Andersson: "Jag återkommer till dig med vad jag känner att jag är värd så tar vi det därifrån". Men sen återkom jag och sa: "Jag ska inte säga en siffra, kom du med ett erbjudande som du känner att jag är värd så diskuterar vi därifrån".

Dempsey kände dock att erbjudandet drog ut på tiden.

– Ingenting hände på några dagar, mer än några dagar, och under tiden fick jag andra erbjudanden, utan att det var konkret. Då bestämde jag mig för att lämna den här klubben och gå en annan väg.

Dempsey: ”Det var meningslöst”

Så det andra budet från Djurgården kom aldrig?

– Det var på väg, för vi satt ner och diskuterade det. Bosse gick till styrelsen och sa: "Här står vi, det här vill jag ge". Men jag sa direkt att det var meningslöst, att jag inte tänkte ta det.

Han var nöjd med längden på kontrakten, men inte ersättningen.

– Längden kändes bra för mig, men det handlade om pengar och lite annat som jag ville diskutera. De var villiga att prata, men då hade jag redan bestämt mig. Då hade andra saker dykt upp och då tänkte jag att jag går på dem i stället.

Kan jobba med Solskjaer

Nu öppnar Dempsey för att gå till Molde och bli assisterande under Ole Gunnar Solskjaer.

– Det skulle kunna vara en möjlighet. Han är min bästa vän inom fotbollen, men vi har inte riktigt diskuterat det. Jag hade en fantastisk tid där, det är min mest framgångsrika tid när det kommer till att vinna saker. Vi har en unik relation, jag och Ole Gunnar. Från dag ett har vi klaffat. Så det är inget jag avfärdar. Vi får se om och när det dyker upp på bordet, då är det något jag får tänka på.

Publicerad:

LÄS VIDARE