Linköpings bonus för guldet: Noll kr

FOTBOLL

Får inte en krona för guldet: ”Var tvungna att dra in”

Segrarna i herrallsvenskan får 23 miljoner kronor.

Damallsvenska Linköpings guldbonus: Noll kronor.

– Vi var tvungna att dra in det och ta ett beslut var de pengar som trots allt finns ska läggas, säger Linda Wijkström, generalsekreterare i EFD, enligt Corren.

Nyligen säkrade Linköping FC guldet i damallsvenskan.

Men trots det får klubben inte en enda krona i guldbonus – efter att Elitfotboll Dam (EFD) inte lyckats nå något nytt tv-avtal tidigare i våras.

– Vi var tvungna att dra in det och ta ett beslut var de pengar som trots allt finns ska läggas. Nu har det prioriterats att i stället se över det så kallade basbeloppet, säger Linda Wijkström, generalsekreterare i EFD, enligt Corren.

Linköping: ”Jättetråkigt”

Siffran kan jämföras med segrarna i herrallsvenskan – troligen Malmö FF eller IFK Norrköping – som belönas med 23 miljoner kronor medan tvåan får 16 miljoner, enligt Göteborgs-Posten.

– Jättetråkigt. Men det är som det är. Vi får försöka utnyttja att vi vann på annat sätt, säger Linköpings klubbdirektör Maria Hagström.

Under fjolåret fick LFC 195 000 kronor för sin fjärdeplats.

I år fick man in 250 000 kronor för spel i Europa och 50 000 för finalplatsen i svenska cupen.

– Klart att det betyder mycket att vinna guld. Nu är det full fart för att jobba med företag och sponsorer. Vi måste göra allt vi kan för att arbeta vidare på samma sätt, säger Maria Hagström.