Fotbolls-EM 2016

Flera skrällar av Hamrén inför EM

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

”Kommer utgöra stommen till EM-truppen”

Erik Hamrén bjöd på skrällar i truppen till EM-uppladdningen.

Victor Nilsson Lindelöf, Emil Salomonsson och Johannes Hopf får debutera i landslaget.

– Att få vara med i A-landslaget är en dröm jag haft i hela mitt liv, säger Nilsson Lindelöf.

Att Victor Nilsson Lindelöf skulle få chansen i landslaget var kanske inte helt otippat. Backen har gjort succé i Benfica och finns med i truppen till matcherna mot Turkiet 24 mars och Tjeckien 29 mars.

– Victor har presterat väldigt, väldigt bra. Jag var lite besviken, jag hade kontakt med honom innan januarilägret och försökte få med honom. Men jag var lite besviken att det inte blev något klubbyte för han imponerade mig i somras och jag ville att han skulle få speltid. Men det visade sig att det var ett bra beslut att vara kvar i Benfica, han har fått speltid och tagit chansen när han har fått den. Det ska bli spännande att se honom på den här nivån, säger Hamrén.

Nilsson Lindelöf själv var glad efter uttagningen.

– Att få vara med i A-landslaget är en dröm jag haft i hela mitt liv. Det är en oerhört stor dag för mig och jag är väldigt glad och lycklig, säger han till Benficas hemsida och fortsätter:

Erik Hamrén ringde mig imorse när jag var på väg till anläggningen, det var en väldigt bra start på dagen.

”Merparten utgör EM-truppen”

Förbundskaptenen bjöd även på några skrällar i truppen. Målvakten Johannes Hopf, som till vardags spelare i Gençlerbirliği, får chansen för första gången.

– Jag tycker att han har presterat bra i Turkiet. Det är första gången vi får känna på honom och han får känna på oss, säger han.

Även IFK Göteborgs Erik Salomonsson är med i truppen.

– Den här samlingen är viktig för att så mycket som möjligt spela ihop ett lag och jobba ihop en grupp till sommarens EM, men också en sista möjlighet att testa lite nytt. Självklart kommer merparten av den här truppen utgöra stommen till EM-truppen, men det är ingen EM-trupp jag har tagit ut här i dag. Mycket kan hända, säger Hamrén.

Även Ludwig Augustinsson finns med i truppen. Mikael Antonsson, Abbe Khalili, Jonas Olsson, Patrik Carlgren och Ola Toivonen är dock petade.

– Det är alltid svårt att peta spelare, som man tycker har gjort det bra. Det är inga roliga samtal. Jag får ringa de tråkiga samtalen och berätta för spelarna att de inte är med. Mikael Antonsson är en klok man och tog det bra, säger Hamrén.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

”Är inget optimalt”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM 2016

Johannes Hopf

Erik Hamrén

Victor Nilsson Lindelöf