Talang förlänger med Swansea

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Adnan Maric, 19, har imponerat i Swansea.

Därför belönas den före detta Gais-spelaren med ett treårskontrakt.

– Jag gör allt för att ta mig till Premier League så fort som möjligt, säger han.

Foto: Bildbyrån
Adnan Maric.

Adnan Maric, fostrad i Gunnilse, provtränade med Fulham, Hamburg och Utrecht innan han valde att skriva på för Gais i januari. Men sejouren hos Gais blev inte långvarig.

Drygt ett år senare drog Maric iväg till Premier League-klubben Swansea. Efter knappt två fina år i den walesiska klubben har han skrivit på ett avtal fram till juni 2019.

– Det känns väldigt bra. Det är en ära att få tillhöra en klubb som Swansea, säger Maric.

”Varit i en klurig situation”

Han tränar med A-laget, men håller till i U21-laget. Det är där den 19-årige mittfältaren har imponerat så pass mycket att han fått ett nytt treårsavtal.

– Ja, det har blivit mer och mer A-lag den här säsongen. Förra året var det mer och upp och ner. Den här säsongen har det varit vanligare att träna med A-laget. Men det är i U21-laget som jag håller till och spelar matcher, säger Maric.

När hoppas du få chansen i Premier League?

– Vi har varit i en klurig situation, om man kan säga så, den här säsongen. Jag gör allt för att ta mig till Premier League så fort som möjligt, och det kommer jag fortsätta göra. Sedan om det är i dag, en månad, ett år eller två får tiden avgöra.

Tror du att det kan bli den här säsongen?

– Jag hoppas det. Det blir tufft, men man vet aldrig i slutet. Tränaren (Francesco Guidolin) kanske är imponerad av mig eller vill ge chansen till en ung spelare. Allt beror på tränaren.

Har du diskuterat framtiden med honom?

– Jag har inte haft något ordentligt möte med honom. Han har haft mycket att sköta sedan han tog över som tränare i Swansea.

”Får komma ner någon gång”

Maric, som tillhör P19-landslaget i Sverige, spelade några matcher för Gais i superettan. Han trivs kanon i Swansea.

– Det är riktigt bra. Det är alltid tufft i början när man kommer hit. Det var riktigt tufft att komma hit som ung, lämna allting hemma, kompisar och så. Men jag har kommit in i det och nu känner allting normalt igen. Man är van vid det här och det är en ära att spela för en klubb som tillhör Premier League. Och att ha möjligheten att komma till Premier League är bra.

ARTIKELN HANDLAR OM