Satsa på Ramirez i Premier Manager

FOTBOLL

Misslyckad i Southampton. Men nu har Gastón Ramirez hittat en perfekt roll i Middlesbrough.

Gastón Ramirez värvades till Southampton sommaren 2012 från Bologna. Då var han klubbens dyraste spelare genom tiderna när han kostade 12 miljoner pund. Det blev aldrig någon succé i ”Saints” och efter utlåning till Hull City 2014/15 var hans framtid i England osäker.

Lyftet kom i Middlesbrough. Gastón Ramirez lånades ut till ”Boro” i januari i år och hos Aitor Karanka fick han den skräddarsydda nummer tio-roll han behövde. Med Ramirez säkrade Middlesbrough avancemanget till Premier League och i sommar köptes han loss.

Mer att vänta

Gastón Ramirez visade direkt sin farlighet i premiären mot Stoke. Han skapade tre chanser, sköt i stolpen och serverade Alvaro Negredo till 1–0-målet. Man kan ana att det finns mer att vänta av 25-åringen från Uruguay.

I Premier Manager handlas Ramirez för reapriset 3,044 miljoner kronor, billigt för en spelare som är given i startelvan och som väntas styra sitt lags offensiv.

Southampton slog flest inlägg av alla lag i premiäromgången. Orsaken är nye tränaren Claude Puels nya spelsystem som öppnar för offensiva ytterbackar. Rimligen finns det goda chanser till assist för exempelvis högerbacken Cedric Soares.

SPELA PREMIER MANAGER HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM