Seger – nu hoppas Elfsborg på Europa

FOTBOLL

Derbyt mot IFK Göteborg blir glödhett

Foto: Bildbyrån

BORÅS. Efter ännu en seger tar Elfsborg sikte på fjärdeplatsen i allsvenska tabellen.

På måndag väntar IFK Göteborg – och spelarna vill ta sista chansen att nå Europacupspel.

– Nu har vi fått "edge" på det derbyt, säger Adam Lundqvist.

Unga Elfsborgs säsong har varit av varierad karaktär.

Men när den är på väg att summeras finns det möjligheter att avsluta starkt. Och efter ännu en seger, 2-1 mot IFK Norrköping, har spelarna fått luft under fötterna.

– Vinner vi båda våra återstående matcher och slutar fyra så skulle det vara oerhört starkt efter en säsong som vi själva tycker har varit lite upp och ner, säger Adam Lundqvist.

Målsättningen är nu att knö sig före konkurrenten från väst och ta platsen som kan innebära en biljett till Europacupspel. IFK Göteborg väntar på måndag. IFK är två poäng före, med en match mindre spelad efter onsdagen.

– Chansen ökar ju om vi lyckas. Skulle något av lagen framför oss vinna cupen (till våren) så går vi också till Europacupspel och det skulle vara starkt. Vi vill vara ute i Europa, säger Adam Lundqvist.

Rörigt efter bytet

Han och övriga spelare i Elfsborg längtar nu efter derbyt mot IFK Göteborg.

Gårdagens seger mot IFK Norrköping var tung, men kom först efter en timmes ställningskrig.

För Adam Lundqvist blev första halvlek märklig. Han fick flytta upp från positionen som vänsterback till yttermittfältare  när Daniel Gustavsson tvingades byta på grund av skada. Det blev lite rörigt till en början. Mest för Joakim Nilsson som kom in som back, men även för Adam Lundqvist.

– Jag vet riktigt inte hur jag ska göra som ytter. Som ytterback har jag en rätt klar i hur jag vill spela. Jag var bra i presspelet, sen fick jag jobba högre upp i banan. Det var lite ovant i början, men det gick bra till slut, säger Adam Lundqvist som slog inlägget som öppnade målskyttet (Viktor Prodell nickade in det).

Målet visade vägen för Elfsborg och fick fart på matchen. Elfsborg vann med 2-1 till slut.

– Det viktigaste var att få allsvenskan att leva. Nu har vi en fjärdeplats att spela för, säger Elfsborgsspelaren.