Klart: Eva Carneiro lämnar fotbollen

avKristopher Karlsson

Förre Chelsea-läkaren tar inget nytt fotbollsjobb

Eva Carneiro avgick från Chelsea i kölvattnet av konflikten med José Mourinho.

Och trots att idrottsläkaren kopplats ihop med andra fotbollsklubbar står det nu klart att hon lämnar fotbollen.

Det var i säsongens premiärmatch mot Swansea som Jose Mourinho och Chelseas lagläkare Eva Carneiro hamnade i en infekterad tvist. Mourinho kritiserade Carneiro offentligt för att hon, enligt honom, inte läst spelet bra vid en skada och rusat in förhastat.

– Du måste förstå spelet när du jobbar med det här, även om du är en materialförvaltare, läkare eller en assistent, sa portugisen.

Kritiken lät inte vänta på sig men Mourinho lyssnade inte utan fråntog henne de normala arbetsuppgifterna och Carneiro lämnade så småningom in sin avskedsansökan.

Möter Mourinho i rättssalen

Efter hennes avgång kopplades hon ihop med andra engelska fotbollsklubbar – men nu står det klart att hon hänger upp fotbollsskorna.

Enligt Goal lämnar Carneiro fotbollen för att flytta hem till Gibraltar där hon inleder ett nytt arbete vid en lokal medicinsk klinik.

”Doktor Eva Carneiro specialiserar sig på behandling av idrottsmän och andra fysiskt aktiva personer. Hon kommer även att rådgiva gällande behandling och förebyggande av skador”, skriver kliniken i ett uttalande.

Samtidigt som hon flyttar till Gibraltar fortsätter rättstvisten med Mourinho och Chelsea FC. Processen har pågått över tre månader och Carneiro har stämt bägge parter i arbetsdomstol. Målet tas upp i domstol i juni.

ARTIKELN HANDLAR OM