Sent mål sänkte AIK mot Panathinaikos

FOTBOLL

Tuff retur väntar på Tele2-arena

Förlust mot Panathinaikos med 1-0 på bortaplan.

AIK har fortfarande ett bra utgångsläge inför returen i Stockholm.

– Matchen lever i allra högsta grad, säger Johan Blomberg till Sportbladet.

AIK spelar för tredje året i rad i den tredje omgången av Europa League-kvalet.

För andra året i rad tar "Gnaget" sig an grekiskt motstånd och i år föll lotten på storlaget Panathinaikos.

Efter förlust med 1-0 på bortaplan i Aten är det trots förlusten positiva vibbar i AIK-lägret.

– Det är absolut ingen katastrof men det är inget jättebra resultat heller. Samtidigt ska vi spela på hemmaplan och på konstgräs så vi har alla chanser att gå vidare, säger Johan Blomberg.

"En väldigt bra matchplan"

Blomberg fick själv ett av AIK:s bästa lägen att sätta dit ledningsmålet i mitten av den andra halvleken. Volleyn från nära håll gick dock rakt på målvakten Steele. Även Eero Markkanen, som gjorde mål senast mot Hammarby, hade en fin chans att ge AIK ledningen, men återigen var Steele i vägen och kunde med en fin räddning se till att AIK var fortsatt nollade.

AIK spelade med ett stort självförtroende och hård disciplin i defensiven och vinsten från Hammarby såg ut att ha gett laget allt mer energi till matchen mot Panathinaikos i den 30-gradiga värmen.

– Defensivt gör vi en väldig bra match. Vi har en väldigt bra matchplan som vi genomför nästintill perfekt och släpper till lite chanser. Tyvärr får de ett lite för enkelt mål på hörnan. Vi har chanser själva och hade kunnat göra mål, säger Blomberg.

Nickade in ledningsmålet

Det var med tio minuter kvar som Panathinaikos ledningsmål skulle falla. Efter en hörna kunde mittbacken Rodrigo Moledo få stå fri på bortre stolpen och sätta dig matchens enda mål bakom en chanslös Patrik Carlgren i målet.

Johan Blomberg fanns med i startelvan likt i derbyt mot Hammarby. Återigen valde Rikard Norling valde att satsa på två offensiva ytterbackar, Daniel Sundgren och Patrick Kpozo, vilket gav AIK tyngd och kreativitet i anfallet.

"Goda chanser att gå vidare"

Mittfältaren Blomberg var inblandad i det mesta i offensiv väg för "Gnaget" och fick en del tuffa smällar.

Förlust i dag och underläge i returen som spelas på Tele2 Arena nu på torsdag.

Blomberg ser fortfarande att AIK har en bra chans att ta sig vidare till playoff till Europa League.

– Vi får komma ihåg att det kommer bli en helt annan match i returen och vi måste göra mål också. De är fortfarande favoriter men vi har goda chanser att gå vidare. Vi måste vinna matchen på hemmaplan och det har vi goda chanser till att göra, säger han.

Se fler highlights här - Sportbladet i samarbete med Viasat

Se alla highlights på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM