Kamara klar för MLS: 'Jag ville inte ge upp'

Reporter: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Första orden efter flytten: ”Kan försörja min familj”

Foto: Bildbyrån

Alhaji Kamara är tillbaka på fotbollsplanen igen.

Och han är inte rädd – trots de europeiska experternas råd.

– De skulle aldrig ge mig tillåtelse att spela om det fanns någon stor risk med det här, säger Kamara till Expressen.

Turerna kring Alhaji Kamara, 22, har varit många.

Tidigare i våras såg säsongen – och kanske också karriären – ut att vara över.

Ett medfött hjärtfel och en samlad bedömning från experter i hela Europa gjorde att den förre IFK Norrköping-anfallaren stoppades från fortsatt spel och kontraktet med ”Peking” bröts.

Men i går blev anfallaren klar för DC United – till IFK Norrköping-läkaren Peter Rockborns förvåning.

– Samtliga experter som jag pratat med säger att vi absolut inte ska låta honom spela med det här eftersom han riskerar att dö. Jag skulle vilja höra argumenten från USA, sa han till Sportbladet i går.

”Gud har gett min en andra chans”

22-årige Kamara har nu för första gången pratat efter att flytten blivit officiell i en intervju med Expressen.

– Det känns som att Gud har gett mig en andra chans i livet. Och det är jag väldigt tacksam över. När jag fick beskedet att jag inte skulle kunna spela mer i Sverige blev jag ledsen. Jag var väldigt nere men bestämde mig för att inte ge upp även om jag var deprimerad, säger Alhaji Kamara till tidningen.

Och trots de europeiska experternas dom och avrådan om fortsatt fotbollsspel på högsta nivå säger Kamara att han inte är rädd för att återvända till fotbollsplanen.

– Nej. Jag har varit i kontakt med olika hjärtspecialister här i USA. Från olika delstater. De skulle aldrig ge mig tillåtelse att spela om det fanns någon stor risk med det här. Jag känner mig säker på vad jag gör och det är mitt beslut.

– Experterna här i USA är några av de bästa i världen och alla säger samma sak. Sedan har klubben tagit hand om mig och kommer att ta hand om mig på bästa sätt och jag känner mig väldigt trygg här, fortsätter sierraleoniern.

”Ska försörja min familj”

Kontraktet mellan Kamara och DC United är skrivet på 1+3 år och anfallaren har förhoppning om att kunna skynda långsamt tillbaka till matchform.

– Det betyder att jag kan fortsätta att göra det jag älskar. Att spela fotboll. Det är så klart det som det handlar om i första hand. Kärleken till fotbollen. Sedan betyder så klart att jag kan fortsätta att försörja min familj hemma i Sierra Leone. Det har jag gjort under hela min karriär.

Publicerad: