”Vi jagar drömmar & inte era pengar”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Mininationens ilskna svar till världsmästaren: Ni kommer alltid ha sockor i sandalerna

”Det här är inte professionell fotboll” sa en besviken Thomas Müller efter 8-0-segern mot San Marino och ifrågasatte varför matchen ens spelades.

I tio punkter läxas nu tysken upp av Alan Gasperoni, talesman för San Marinos olympiska kommitté.

”Ni kommer alltid vara folket som har vita strumpor i sandalerna”, skriver Gasperoni bland annat.

Det var en allt annat än jublande Thomas Müller som mötte pressen efter att Tyskland kört över lilla San Marino med 8-0 i VM-kvalet.

– Matcher som den här har ingenting med professionell fotboll att göra. Jag förstår inte poängen med dem, ännu mindre med tanke på det täta spelschemat, sa Müller och påpekade att mötena med blåbärsnationerna i praktiken bara innebär en skaderisk för de tyska superstjärnorna.

”Hade kunnat stanna i lyxvillan”

Det kan kanske stämma för Müller – men Alan Gasperoni, talesman för San Marinos olympiska kommitté, håller inte med.

”Jag förstår att utan Bundesliga hade du kunnat stanna hemma på soffan i din lyxvilla med din fru eller få tusentals euro genom att delta i något sponsorevent men jag ska ge dig tio skäl till varför jag tycker att matchen San Marino-Tyskland var viktig och om du tänker efter noga kanske du också kan förstå mig”, skriver Gasperoni på Facebook.

Betalar för ny fotbollsplan

Talesmannen radar sedan upp anledningar som att matchen “visar att fotboll inte tillhör era ledare utan alla som älskar den”, att det finns spelare som ”fortfarande är pojkar som jagar sina drömmar och inte era pengacheckar” och att intäkterna från matchen nu gör det möjligt för San Marinos fotbollsförbund att anlägga en helt ny fotbollsplan i Acquaviva.

”Du hade haft råd att bygga den med sex månadslöner men vi kan göra det tack vare 90 minuters matchrättigheter. Inte så illa, eller hur?”, skriver Gasperoni.

Alan Gasperoni avslutar sedan sin lista med en träffsäker passning till det tyska landslaget.

”Matchen hjälper mig också att förstå att även om ni klär er vackrast av alla i era Adidas-uniformer så kommer ni ändå alltid vara de som har vita sockor i era sandaler.”

Publicerad:

LÄS VIDARE