Hammarby: ”Det som har hänt är tragiskt”

Reporter: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett av föreningens ungdomslag hamnade mitt i misshandeln

Ett av Hammarbys ungdomslag skulle spela cup.

Det slutade i tumult.

En förälder bröt benet på två ställen efter bråk med domaren.

– Det som har hänt är tragiskt. Jag har jobbat med det här i femton år och aldrig hört om något liknande. Det är en chock, säger Hammarbys föreningschef Peter Kleve.

Sportbladet har tidigare under söndagen kunnat rapportera om det bråk som inträffade i samband med en knattecup i fotboll utanför Stockholm. Under en match mellan ett av Hammarbys ungdomslag och en annan förening blev det bråk mellan en ungdomstränare och domaren.

”Föräldern har benbrott på två ställen”

Föräldrar gick emellan – vilket ska ha slutat i en grov misshandel. Skuldfrågan är dock ännu inte helt utredd, och uppgifter från arrangör och publik tyder på att även Hammarbys ledare uppträtt aggressivt.

– Ett av våra lag spelade och domaren ska då ha gått till fysiskt angrepp mot vår tränare, och en av våra föräldrar. Föräldern ligger nu på operationsbordet på akuten på Danderyds sjukhus med benbrott på två ställen, säger Hammarbys föreningschef Peter Kleve till Sportbladet.

”Det är tragiskt”

Domaren dömde sedan inte vidare i turneringen.

– Den utsatta tränaren och ledaren kommer inom kort att göra en polisanmälan.

Kleve, som varit i kontakt med sitt ungdomslag, är chockad.

– Det som har hänt är tragiskt. Jag har jobbat med det här i femton år och aldrig hört om något liknande. Det är en chock.

Hyllar ledarna i andra laget

Nu kommer Hammarby omedelbart hjälpa spelare och ledare bearbeta händelsen med samtal och stöd.

– Det är jätteobehagligt. Först tänker man på personen som utsattes för våldet, men också på pojkarna som fick se det här. Nu kommer vi samla grabbarna så fort som möjligt att prata om det som har hänt. Ge alla det stöd som de behöver.

Han betonar också att motståndarlagets ledare och spelare uppträtt exemplariskt.

– De kom fram efter matchen, tackade och kramade om varandra. Lagen har verkligen stöttat varandra. Ledare i motståndarlaget, som gör det här på ideell basis, har agerat väldigt bra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN