Förbundskaptenen avslöjade övergången

Foto: TT
FOTBOLL

Marlos Moreno, 19, har jagats av flera klubbar.

Vid Colombias OS-uttagning avslöjade förbundskapten Carlos Restrepo att anfallaren har bestämt sig.

– Manchester låter inte honom spela, sa Restrepo vid presskonferensen.

Marlos Moreno är ett av Colombias stora framtidslöfte. Anfallaren, till vardags i Atletico Nacional, gjorde sitt första landslagsmål i Copa America i somras och tanken var att förbundskapten Carlos Restrepo skulle tagit ut honom i OS-truppen.

Men så blir inte fallet.

”Låter inte honom spela”

Moreno har jagats av Manchester United, Benfica och Manchester City i sommar. När Carlos Restrepo presenterade truppen avslöjade han att Moreno inte spelar OS på grund av att Manchester City säger nej. Med andra ord verkar 19-åringen vara klar för Premier League-klubben.

– Marlos ska till Manchester och Manchester låter inte honom spela, sa Restrepo vid presskonferensen.

Moreno uppges ha skrivit på för fem år, enligt brittisk press. Men anfallaren ska lånas ut till Deportivo La Coruna i La Liga kommande säsong.

Ingen James i OS

Brasilien är värdnation för OS och har fått med stjärnan Neymar i laget. Anfallaren fick inte spela Copa America, men kommer att delta i de olympiska spelen efter ett ja från Barcelona.

La Liga-konkurrenten Real Madrid släpper dock inte James Rodriguez. Colombia, som Sverige ställs mot i gruppspelet i Manaus, har presenterat truppen som ska vara med i Brasilien. Där saknas Rodriguez.

De tre överåriga spelarna är i stället Sporting Lissabons Teo Gutierrez, William Tesillo, Santa Fe, och Monterreys Dorlan Pabon.

Det är Colombias första OS-turnering sedan 1992.

ARTIKELN HANDLAR OM