Ronaldo avgjorde dramat för Madrid

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Bad Zidane om sista straffen

1 av 7

Han hade varit osynlig hela matchen. Men när Christiano Ronaldo fick chansen att avgöra straffdramat tog han den. Stjärnan krossade Atletico Madrids hjärtan och sköt samtidigt Champions League-titeln till Real Madrid.

– Jag visste att jag skulle göra mål, säger Ronaldo.

Foto: AFP
Ronaldo avgjorde straffdramat - och spände musklerna.

Atletico Madrid hade aldrig vunnit en Champions League-titeln och efter finalförlusten mot Real Madrid för två år sedan var de ute efter revansch.

Men det var Real Madrid som kopplade greppet om finalen på San Siro. Efter sex minuter hade Real ett jätteläge efter en frispark från Gareth Bale, men Atletico-målvakten Jan Oblak stod för en reflexräddning av den högre skolan.

Tio minuter senare kom målet. Sergio Ramos kvitterade Champions League-finalen för två år sedan och nu nätade han igen.

I misstänkt offsideposition satte han 1-0 i den 15:e minuten.

– Det är en knapp, men klar offside. Det är klart att det måste vägas in, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Navas psykade Griezmann

Mindre än minuten in i den andra halvleken fick Atletico ett gyllene läge att kvittera. Fernando Torres fixade straff efter en duell med Pepe och Antoine Griezmann stegade fram till straffpunkten.

Keylor Navas varnades för psykning och kanske hjälpte det för Griezmann sköt straffen i ribban.

Atletico skapade fler chanser i den andra halvleken, men de bästa hade Real i den 78:e minuten men Atletico höll tätt.

Bara sekunder senare kontrade Atletico och Yannik Carrasco kunde kvittera och belgaren firade med att hångla upp flickvännen Noémie Happart.

Christiano Ronaldo hjälte

Målet tog matchen till förlängning. Den första kvarten blev mållös, så även den andra och Champions League-finalen fick avgöras på straffar.

Lucas Vasquez satte den första för Real. Griezmann satte Atleticos första och fick revansch för straffmissen under ordinarie tid.

När Juanfran sköt Atleticos fjärde straff i stolpen fick Cristiano Ronaldo chansen att avgöra. Stjärnan, som dragits med skadeproblem och varit osynlig under matchen, gjorde inget misstag och blev stor hjälte.

Sedan slängde han av sig tröjan och firade titeln som kung på San Siro.

– Jag hade en vision. Jag visste att jag skulle göra det avgörande målet. Jag sa det till Zizou och bad honom låta mig ta den femte straffen eftersom jag visste att jag skulle göra det avgörande målet, säger Ronaldo enligt AS.

Publicerad: