Linköping förbi Rosengård i toppen

avEmelie Fredriksson, Elin Kardell

FOTBOLL

... efter ett sent avgörande av Stina Blackstenius

Linköping var minuter från att tappa viktiga poäng i guldkampen mot Rosengård.

Men då skickade Stina Blackstenius sitt lag tillbaka i serieledning.

– Jätteskönt! Varje poäng är viktig nu, säger Blackstenius.

Det dröjde bara fyra minuter innan Stina Blackstenius var nära att göra 1–0 på nick i toppmötet med Kopparbergs/Göteborg. Med årets stora målsprutor Blackstenius och Pernille Harder radades avsluten och målchanserna upp i en spelmässigt jämn halvlek.

Efter en liknande matchbild i andra, kunde Blackstenius runda Göteborgs målvakt Loes Geurts, men det verkade inte vara anfallarens kväll och skottet gick utanför.

– Självklart är det lite frustrerande att inte göra mål på de lägen man har. Det bli lite att man tänker på det under matchen och speciellt när minuterna börjar ticka iväg, säger Blackstenius.

Sent avgörande av Blackstenius

Det dröjde till den 86 minuten innan det lossnade. Efter assist av Claudia Neto satt slutresultatet 1–0, genom just Blackstenius.

– Jättskönt att få avgöra för egen del. Vi visar styrka att vi lyckas avgöra sent i matchen. Det är någonting vi ska ta med oss, att vi har tålamod, säger Stina Blackstenius.

Anfallarens elfte mål för säsongen innebär att Linköping går om Rosengård i den stenhårda kampen i toppen, på fler gjorda mål.

– Det krävdes mycket i dag men det var en jätteviktig seger. Vi måste vinna alla våra matcher för att vara med och tampas, säger LFC:s Fridolina Rolfö.

Kopparbergs/Göteborg ligger kvar på fjärdeplats, 13 poäng efter de två topplagen.