– Han påminner om Rasmus Elm

avPatrik Brenning

Lagkamraterna hyllar den nya landslagsdoldisen

Foto: BILDBYRÅN

Albin Ekdal är skadad och Kim Källström har tackat för sig.

Nu är mittfältsplatserna öppna och lagkamraterna pekar ut en 22-årig landslagsdoldis som en het kandidat.

– Alexander Fransson. Där har vi en bra spelare, säger Jimmy Durmaz.

Albin Ekdal tvingades lämna landslagslägret med en fotskada redan under de första dagarna och nu råder stor osäkerhet kring vilka som egentligen ska bilda svenskt innermittfält under VM-kvalpremiären mot Nederländerna på tisdag. Landslagsbekantingarna Oscar Hiljemark samt Oscar Lewicki utmanas i första hand av Marcus Rohdén och Alexander Fransson.

”Han sticker ut”

Den senare hyllas nu också av lagkamraterna Emil Forsberg och Jimmy Durmaz.

– Det finns många duktiga nya här men jag tycker Alexander Fransson är en duktig spelare. ”Totte” (anfallaren Christoffer Nyman) har också imponerat. Det är de som imponerat, säger Forsberg.

– Alexander Fransson har imponerat lite extra. Där har vi en bra spelare. Hans passningsspel och spelförståelse. Av de nya är det han som sticker ut. Han påminner lite om Rasmus Elm skulle jag säga med sitt passningspel och driv. Han ska bara ta för sig lite mer, säger Durmaz.

”Skulle vara häftigt”

22-åringen, som lämnade IFK Norrköping för spel i schweiziska Basel efter SM-guldet 2015, ser också goda chanser att slå sig in i startelvan.

– Det skulle vara väldigt häftigt om det vore så men samtidigt är vi många duktiga mittfältare som är här så det finns många olika alternativ. Men det kanske är fifty-fifty där, säger Fransson.