Zlatans pik mot Pep: ”Föredrar sådana...”

avMartin Tolén

Publicerad:

Kängan inför derbyt: ”Ingen som går bakom din rygg”

En ny sågning av Pep Guardiola eller en ren hyllning till José Mourinho?

Zlatan Ibrahimovics senaste uttalanden har väckt uppmärksamhet.

– Mourinho pratar direkt med dig, han är ingen tränare som går bakom din rygg, säger Zlatan.

I morgon väntar ett laddat Manchesterderby mellan United och City.

Och för svenske Zlatan Ibrahimovic, 34, väntar ett nytt möte med Pep Guardiola vars relation brakade samman under deras gemensamma tid i FC Barcelona.

”Jag skrek: Du har inga pungkulor. Du bajsar på dig inför Mourinho. Du kan dra åt helvete!”, skrev Zlatan bland annat i sin självbiografi.

”Pratar direkt med dig”

Och nu kommer en ny pik mot Pep Guardiola.

I en intervju med BBC hyllar svensken sin nuvarande tränare José Mourinho och skickar samtidigt ett par passningar (?) till sin förre tränare.

– Mourinho pratar direkt med dig, han är ingen tränare som går bakom din rygg. Han berättar för dig om du är bra nog eller om du inte är bra nog. Jag föredrar sådana tränare i stället för att ha någon som inte säger ett ord till dig, men du tror att det är bra eftersom du inte hör något, säger Zlatan.

Zlatan har tidigare berättat att ”Guardiola förstörde hans dröm” i Barcelona genom att frysa ut svensken och inte prata med honom.

I stället gläds svensken nu åt att återförenas med José Mourinho i United.

– För mig måste relationen mellan en spelare och en tränare vara just mellan spelaren och tränaren. Jag känner den här tränaren sedan tidigare, jag vet vad han för krav och vad han går för. Han är väldigt framgångsrik på kort tid och det är inte många tränare som har det. Det finns tränare som bygger klubbar som har stort tålamod med dem. Men Mourinho vinner oavsett var han kommer, säger Zlatan.

”Vi kommer att vinna”

Och den 34-årige anfallaren är övertygad om att duon kommer att åstadkomma resultat även i England.

– Han är en vinnare och jag ser mig själv som en vinnare också. Jag gillar att vinna och jag gör vad som helst för att få vinna. Han tänker precis likadant. Han har vunnit. Jag har vunnit. Vi vann när vi var yngre och vi kommer att vinna när vi är lite äldre, säger Ibrahimovic.

Manchester United–Manchester City spelas lördag klockan 13.30 och sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM