Seguis besked – lämnar styrelsen

avAndreas Käck

”Mitt namn är solkat av lögner”

Foto: BILDBYRÅN

Johan Segui lämnar AIK:s styrelse.

Profilen berättar själv att han avböjer omval.

”Jag vägrar att vara en bricka i det spel som pågår”, skriver han på Facebook.

Det fortsätter att storma inom AIK.

Nyligen kom beskedet att man – på medlemmarnas initiativ – kallar till ”Extra möte” för att tillsätta en ny styrelse i föreningen.

Och redan kommer vice ordföranden Johan Segui med beskedet att han inte tänker ställa upp för omval.

”Nu är vi framme vid nödvändig förändring och det är dags att kommunicera det min allra närmaste omgivning har vetat länge: Jag avböjer styrelsearbete i AIK Fotbollsförening/AIK Fotboll AB på kommande extra möte/bolagsstämma”, skriver han på sin Facebook.

Seguis namn har ofta figurerat i rapporteringen om de interna stridigheterna inom klubbens styrelse. Men enligt honom själv har han hela tiden verkat för ”AIK:s bästa” och i sitt inlägg på Facebook skriver Segui att han känner sig baktalad av vissa kollegor.

”Solkat av lögner”

”Det senaste året har jag beskyllts för allt möjligt för att jag inte tillåter att AIK hanteras oprofessionellt. Individer i det allra innersta rummet har frekvent läckt ut information som är felaktig till media och utvalda medlemmar.

///

Jag vägrar att vara en bricka i det spel som pågår och att mitt namn solkat av lögner skall användas som sköld för att dölja sanningen. Således är det ett enkelt beslut att ta för att fokus skall ligga på rätt saker, inte personfrågor.”

AIK Fotbollsförenings ”Extra möte” hölls på onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM