Skänkte bort gåva värd 158 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nu stäms Ronaldo för ärekränkning

En present för 158 miljoner kronor kan bli ännu mer kostsam för Cristiano Ronaldo.

Ett företag 31-åringen själv stämt stämmer nu i sin tur fotbollsstjärnan för ärekränkning.

Kravet: 93 miljoner i skadestånd.

Ronaldos lyxlägenhet – ”50 Shades of Grey”

Farsen började med att Proto Enterprises gick ut med nyheten att Cristiano Ronaldo köpt en lyxlägenhet i Trump Tower på Manhattan i New York. Prislappen: Motsvarande 158 miljoner kronor. Helt felaktigt menade i sin tur fotbollsstjärnan och stämde företaget för att de använt hans namn och bild i marknadsföringssyfte.

Donerades till vännen

Nu svarar Proto Enterprises med att i sin tur stämma Ronaldo för ärekränkning med ett krav på motsvarande 93 miljoner kronor. Ägaren Alessandro Proto, affärspartner med amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, står fast vid att 31-åringen köpt lägenheten som han sedan ska ha donerat till Badr Hari, en marockansk kickboxare som kommit att bli en av fotbollsstjärnans närmaste vänner.

”Väntar på hans svar”

”Det kanske är det som stör fotbollsspelaren som aldrig tidigare kommenterat det här köpet. Nu väntar vi på hans svar. Det är självklart beklagligt om det här var en hemlighet för Ronaldo som nu blivit offentlig men de amerikanska lagarna är väldigt strikta och vi har bara gjort vårt jobb”, säger Alessandro Proto i ett uttalande till Daily Mail.

Enligt fastighetsbyrån Warburg byggdes vindsvåningen 1983 och designades av konstnären Juan Pablo Molyneux. Lägenheten har tre sovrum, tre och ett halvt badrum och ”perfekt utsikt över Central Park mot norr, Hudson River mot väst och Empire State Building samt Freedom Tower mot söder”.

Ronaldos lyxlägenhet – ”50 Shades of Grey”

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.