”Förstår inte varför han ignorerar mig”

FOTBOLL

Spricka i Liverpool – kritiserar Klopp helt öppet

Foto: Benteke får instruktioner av Klopp.

Mindre speltid efter tränarbytet.

Nu talar Christian Benteke ut om sin situation i Liverpool – och riktar kritik mot tränaren Jürgen Klopp.

– Jag förstår inte varför han ignorerar mig, säger belgaren.

430 miljoner kronor.

Så mycket betalade Liverpool för Christian Benteke sommaren 2015.

Den belgiske landslagsmannen blev ett av lagets nya, stora affischnamn och dåvarande tränaren Brendan Rodgers gav honom sitt fulla fortroende.

Sen kom Jürgen Klopp.

”Svårt att köpa”

En tränare som tidigare sagt att han ville värva Benteke till Dortmund men som efter sitt intåg i Liverpool gett anfallaren mindre speltid med motiveringen att han ”inte är tillräckligt involverad i spelet”·

– Just det argumentet har jag svårt att köpa. Jag kan vara delaktig i presspelet och röra mig över stora ytor. Och det är ju inte Barcelona-fotboll vi spelar. Liverpool köpte mig för att jag har vissa kvalitéer och jag vet att måste utnyttja de kvalitéerna, men samtidigt anpassa mig till tränarens spelstil. När vi hade Brendan Rodgers fick jag chansen att visa att jag är värd pengarna klubben, men nu…

”Svårt att förstå”

I intervjun med Voetbalmagazine säger Benteke att han aldrig hade skrivit på för Liverpool om han vetat att han skulle få en tränare ”som inte litar på honom”. Han tar delvis på sig ansvaret för att inte ha levererat på topp, men tycker samtidigt att han borde få fler chanser från start.

– Min pappa är också irriterad över min status som reserv. När en tränare tidigare sagt att han vill köpa dig till Dortmund, och sedan kommer till samma klubb som du spelar i, men ignorerar dig … då är det svårt att förstå varför, säger Benteke.