”Enskild spelare bakom förbudet”

avAndreas Käck

FOTBOLL

”Kom in i rummet och gillade inte vad han såg...”

Foto: AP

Pep Guardiola har strypt tillgången till internet på Manchester Citys träningsanläggning.

Nu berättar Sergio Agüero om orsaken.

En enskild incident ska ha fått tränaren att agera.

Det var högerbacken Pablo Zabaleta som avslöjade det nya mobiltelefonförbudet som Pep Guardiola implementerat. 31-åringen berättade i en intervju med argentinska TyC Sports att tränaren strypt tillgången till internet på träningsanläggningen.

– Vi hålls isolerade från omvärlden och vi kan inte ens använda 3G-nätet, sa Zabaleta.

”Gillade det inte”

Det är ingen hemlighet att Guardiola har strikta regler för sina spelare – i somras berättade exempelvis Gaël Clichy att han infört ”läsk- och pizzaförbud” – men frågan är om internetförbundet var planerat från början?

Enligt Sergio Agüero var det nämligen en enskild händelse som fick spanjoren att agera.

– Tydligen var det så att Pep kom in i massagerummet och såg en av mina lagkamrater, jag vet inte vem det var, sitta och pilla med sin telefon. Det verkade inte som att han gillade vad han såg, och därefter såg han till att strypa internet, avslöjar Manchester Citys anfallsstjärna för argentinska ESPN.

”Trodde de skämtade”

Agüero blev själv förvånad.

– Jag visste inte att det (internet, reds.anm) skulle stängas av. Jag frågade mina lagkamrater: ”Vad har hänt? Varför har vi inget internet här? Varför får jag ingen signal? Jag trodde att de skämtade med mig först, men tydligen så hade han (Guardiola, reds.anm) stängt av det. Nu för tiden har vi ingen tillgång till internet i omklädningsrummet, massagerummet eller vid poolen. Men det går att få lite 3G-täckning på övervåningen, säger Agüero.

ARTIKELN HANDLAR OM