Vill spela U21-EM: ”Går för nytt guld”

Publicerad 2016-10-11

U21 landslaget är i ett nytt EM och nu flaggar fyra a-landslagsstjärnor för ett superlag.

Målet är redan satt.

– Jag har vunnit ett guld men varför inte gå för ett till, säger Ludwig Augustinsson.

Victor Nilsson Lindelöf.
Victor Nilsson Lindelöf.

A-landslagets spelare laddade för VM-kvalmatchen mot Bulgarien genom att se första halvlek av U21-landslagets storseger mot Kroatien. Sedan klev tre av de fyra a-landslagsmän som kan spela U21-EM nästa sommar ut och fick speltid i 3–0-segern för seniorerna.

– Vi hade faktiskt på matchen inne i spelarnas omklädningsrum och spelarna jublade därinne. Det är fantastiskt roligt och de här tre 94:orna som jag talat om kunde varit med där också. Det finns många bra unga spelare i Sverige och det ska bli spännande att jobba vidare, säger Janne Andersson.

”Vill aldrig missa”

Nu öppnar också samtliga fyra, Ludwig Augustinsson, Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Fransson, för att flytta ner och spetsa U21-landslaget vid mästerskapet i Polen nästa sommar.

– Jag är jättesugen. Jag har själv varit med i flera matcher där så det är klart jag är sugen på att vara med där också, säger Fransson.

För Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf hägrar dessutom en chans att försvara EM-guldet från sommaren 2015.

– Man vill aldrig missa ett mästerskap. Jag har vunnit ett guld men varför inte gå för ett till? De som varit där har gjort det jäkligt bra, med många bra spelare, men får man med alla så blir det ett riktigt starkt lag. Den här gången kanske man blir en av de viktigaste spelarna också med mest rutin som ska leda laget. Det hade varit en upplevelse, säger Augustinsson.

Krafth vill ha revansch

– Det hade varit extra speciellt eftersom jag var med den här kullen från början och har spelat med många i pojklandslagen och så, säger Nilsson Lindelöf.

Även Emil Krafth var med vid finalen 2015 – inbjuden av laget som tröst för den skada som stoppade ytterbacken från mästerskapet i sista stund. Nu vill 22-åringen få sin revansch.

– Det hade varit speciellt kul för mig själv eftersom jag missade förra året. Det var en höjdpunkt då. Så jag är öppen för det om det kommer.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.