Gerrard: "Jag tänker på titeln, men..."

Kaptenen närmare än någonsin

Mot titeln? Steven Gerrards Liverpool är serieledare i Premier League.
Mot titeln? Steven Gerrards Liverpool är serieledare i Premier League.

Han har erövrat Europa, men aldrig England.

Nu drömmer Steven Gerrard om Premier League-titeln som kan bli verklighet.

 – Jag skulle ljuga om jag påstod något annat, säger Liverpool-kaptenen till Sky Sports.

För nio år sedan lyfte Steven Gerrard mot Istanbuls stjärnhimmel och mötte ett inlägg med pannan. När bollen dalade ner i mål hade kaptenen tänt Liverpools hopp i Champions League-finalen mot Milan. 0-3 blev 1-3. Sen utjämnade Gerrards mannar och vann på straffar. En dröm blev besannad - en annan har förblivit beskuggad. Mittfältsgiganten, som hunnit fylla 33, har ju fortfarande inte vunnit Premier League. Nu är han dock närmare än någonsin och förnekar inte att tankarna maler.

 – Jag vore en lögnare om jag påstod något annat. Jag tänker på titeln då och då, men försöker låta bli för att vi ännu inte är där, säger Liverpools kapten till Sky Sports.

Hyllar mentaliteten

Visserligen har jagande Manchester City två matcher mindre spelade och fyra poäng upp, men Liverpool är i toppform. "The Reds" kan kalla sig serieledare efter åtta raka segrar där man öst in totalt 30 mål. Inom loppet av två månader har de demolerat Tottenham, Arsenal och Manchester United, men fortfarande väntar tabelltvåan Chelsea och trean City. Fördelen? Båda matcherna spelas hemma på Anfield. Inställningen? Gerrard hyllar sin armada.

 – Vi har en otrolig mentalitet och vet att om vi gör grovjobbet för varandra kan det leda till något stort. Vår form är strålande tack vare hela laget, säger 33-åringen.

”Måste kämpa för drömmen”

På söndag går guldjakten vidare när Liverpool gästar mittenlaget West Ham. Anförarna är många och motiverade. Hit räknas skytteligaledaren Luis Suarez, parhästen Daniel Sturridge och - förstås - Steven Gerrard. ”Captain Fantastic” må ha vunnit den finaste klubblagsturneringen, men aldrig fått lyfta Premier League-bucklan. I november beskrev han det som ett tomrum i karriären, i maj kan Liverpool ha målat pokalen röd. Gerrard vet. Samtidigt som han försöker låta bli att tänka på titeln använder han den som tändvätska.

 – Det är viktigt för mig och spelarna att inte glömma drömmen, utan bli motiverade av den. Drömmar går bara i uppfyllelse när man kämpar för dem.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN