”Har inget emot att matchen slutar 1–1”

Så vill Helsingborg och Dif lösa avbrutna matchen

Under det närmaste ­dygnet beslutar Disciplinnämnden om Helsingborg-Djurgården ska spelas vidare.

Officiellt har de inblandade klubbarna ingen åsikt, men Sporbladet ­erfar att det finns ett starkt önskemål inom ­föreningarna att spelet i­nte ska återupptas.

– Vi har inget emot att matchen slutar 1–1, säger HIF:s Mattias Lindström.

– Jag tror på sunt förnuft hos nämnden, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

I onsdags lämnade respektive förening in sina redogörelser kring händelserna vid matchen Helsingborg–Djurgården.

Det är två snarlika inlagor till SvFF:s disciplinnämnd.

– Vi har inte framfört n­ågon uppfattning om påföljden. Vi har bara kortfattat delgett våra iakttagelser, säger Bosse Andersson.

– Vi har helt opartiskt rapporterat händelseförloppet och inte lagt några värderingar vad vi tycker ska hända nu, säger sportchefskollegan i HIF, Jesper Jansson.

Struntar i resultatet

Sportbladet har varit i kontakt med flera spelare i de båda lagen och en majoritet vill inte att matchen ska återupptas.

– Jag talar för mig själv, men jag tror att övriga laget tycker likadant: resultatet spelar ingen roll. Vi har inget emot att matchen slutar 1–1, att vi stoppar där vi bröt den. I det stora perspektivet är det rätt val, säger Mattias Lindström.

– Om matchen ska spelas vidare så blir det inte lätt. Jag vet inte hur de ska sy ihop det med arena och supportrar, säger Lindström.

”Skulle vara konstigt”

En uppfattning som tycks delas av en majoritet av s­pelarna i Djurgården. Amadou Jawo upprepar vad han sa för några dagar sedan:

– Det skulle kännas konstigt att åka ner dit och spela igen. Jag vill att det blir 1–1, säger anfallaren.

Så trots att många inom de båda klubbarna inte vill spela vidare har föreningarna inte argumenterat för detta till Disciplinnämnden.

– Den uppfattningen är en naturlig reaktion hos både spelare och ledare, säger Jesper Jansson.

Varför för ni inte fram den till nämnden?

– Disciplinnämnden ska avgöra det på egen hand. Vi ska inte försöka skapa våra egna regler genom att göra upp saker i förväg. Det ska gå rätt väg, säger Jesper Jansson.

– Det är ett komplicerat beslut de ska fatta. Disciplinnämnden måste tänka framåt, vad ett beslut kan få för konsekvenser, säger HIF:s sportchef.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.