Varnar spelare för medicin mot håravfall

Arsene Wengers nya svar på skadeproblematiken

Arsenal har en lång skadelista.

Nu pekar tränaren Arsene Wenger på mediciner mot håravfall som en potentiell skaderisk för spelarna.

– Det kan det vara dåligt, säger han till Daily Telegraph.

"Gunners" har tappat i toppen av Premier League och en av anledningarna tillskrivs flera tunga skador på nyckelspelare.

Mesut Ösil, Laurent Koscielny, Jack Wilshere och Theo Walcott är borta från spel och managern Arsene Wenger, 64, har en något annorlunda teori om varför klubben är så pass skadedrabbad.

Bantningspiller och andra tabletter, som inte har någonting med den idrottsliga prestationen att göra, påverkar spelarnas hälsa negativt, enligt managern.

Levern tar skada

– Vissa går på mediciner och du vet inte ens om det. Sedan inser du i efterhand att de tog de här medicinerna, det är inte så bra, säger Wenger till Daily Telegraph och fortsätter:

– Levern arbetar inte lika bra, gifterna lämnar inte kroppen som de ska och spelarna blir trötta, säger han.

"Kan vara skadligt"

Fransmannen nämnde också medel mot håravfall som en möjlig anledning till att spelarna drar på sig skador och har svårare att komma tillbaka i form efter rehabiliteringsperioden.

– Om du tappar hår och du har tagit någonting för att få det att växa, då kanske det inte är bra för resten av kroppen. Mediciner fungerar alltid på en del av kroppen, men är i vissa fall skadliga för andra delar av kroppen, säger Wenger.

Efter tränarens uttalande passade Arsenal på att understryka att ingen av spelarna i truppen tar mediciner utan klubbens vetskap.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN