Efter petningarna: "Jag stannar"

Av: Sara Bratell

Publicerad:
Uppdaterad:

Iker Casillas blir kvar i Real Madrid

Stjärnmålvakten Iker Casillas har petats i Real Madrid upprepade gånger under hösten vilket har lett till flera flyttrykten.

Nu väljer han själv att bryta tystnaden.

– Arsenal eller City? Jag tillhör Madrid, det är klubben i mitt liv, säger han.

Iker Casillas stannar i Real Madrid.
Iker Casillas stannar i Real Madrid.

Iker Casillas, 32, har ett tufft år bakom sig. Han startade 2013 med en fraktur i handleden, och när han kom tillbaka förpassades han till bänken av Real Madrids dåvarande tränare José Mourinho.

Han har inte heller fått förtroende av den nya tränaren Carlo Ancelotti, som har petat Casillas till förmån för målvakten Diago Lopéz i La Liga i höst. Det har lett till många spekulationer om att målvakten ser sig om efter andra alternativ, framförallt i Premier League.

"Klubben i mitt liv"

Nu går Casillas själv ut och kommenterar flyttryktena.

– Varje dag dyker det upp rykten och ny information. Arsenal eller City? Jag tillhör Madrid, det är klubben i mitt liv. Jag vill fortsätta här. Mitt beslut är att fortsätta i Madrid. Jag vill vinna den tionde Champions League-titeln, fler pokaler och ligatitlar, säger han till spanska tv-programmet Antena 3, enligt AS.

Lämnar inom tio år

Casillas har varit i Real Madrid hela sin professionella karriär och hans kontrakt med klubben går ut 2017. Efter det öppnar han för att avsluta karriären någon annanstans.

– Jag kommer att lämna inom tio år. Det kommer att kosta betydligt mer när jag är 38 år. I dag är jag glad över att vara i Madrid, men om fem-sex år får vi se, säger han.

– Att vara så länge i Madrid är komplicerat. Man måste överträffa sig själv varje år och förväntningarna stiger.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN