Citys mardröm: Agüero kan missa sju matcher

FOTBOLL

Skadan kan tvinga skyttekungen till sex veckors vila

Manchester City har åkt på en ordentlig stjärnsmäll.

Skyttekungen Sergio Agüero utgick med en vadskada i matchen mot Arsenal i helgen – nu fruktar City att argentinaren blir borta i upp till sex veckor.

Foto: Skadad. Sergio Agüero kan bli borta till februari.

Sergio Agüero är Manchester Citys bästa målskytt hittills den här säsongen. I lördags satte han dit 1-0 i Citys 6-3 vinst mot Arsenal – målet var den 25-årige argentinarens 19:e fullträff den här säsongen.

Men i början av andra halvlek hände det som inte fick hända. Agüero linkade av planen med smärtor i benet, och nu uppger både Daily Mail och Mirror att City fruktar att stjärnan kan bli borta ända till februari.

Kan missa upp till sju matcher

Enligt uppgifter har den målfarliga argentinaren drabbats av en kraftig muskelskada i vaden, men han ska genomgå ytterligare röntgen innan ett definitivt svar kommer. Manager Manuerl Pellegrini bekräftade dock att Agüero kommer att missa julmatcherna i mellandagarna.

– Men i dagsläget vet vi fortfarande inte hur länge han blir borta, tillägger han enligt Sky Sports.

Om Agüero blir borta så länge som sex veckor innebär det att han skulle missa sju Premier League-matcher.

Positivt besked

Manchester City kan dock, enligt Manchester Evening News, glädja sig åt en annan stjärnanfallares comeback. Stevan Jovetic, som varit borta sedan 30 oktober med skadebekymmer, finns med i truppen till morgondagens Ligacup-kvartsfinalmöte med Leicester.

ARTIKELN HANDLAR OM