”Han vädjade till andra att inte skada oss”

FOTBOLL

37-årige pappan och sonen, 8, hjälptes av motståndarsupporter

Vasco da Gama-supportern Marcos Aurelio, 37, hamnade mitt i kaoset på den brasilianska läktaren tillsammans med sin åttaårige son.

Då fördes de till säkerhet – av en motståndarsupporter.

– Han vädjade till andra supportrar att inte skada oss, berättar pappan för Globo.

Senare misshandlades den hjälpsamma mannen livlös.

Vasco da Gama åkte ur den brasilianska högstaligan och efter ett tidigt underläge borta mot Altético Paranaense rann det över för flera supportrar.

Våldsamma kravaller utbröt på läktarna och domaren tvingades bryta matchen.

Militärpolis tvingades landa med helikopter på planen för att flyga supportrar till sjukhus och enligt Globo har polisen åtalat tre personer för mordförsök. De har gripits och enligt vittnesmål ska de ha misshandlat en pojke i tio minuter i sträck.

”Puttade undan andra”

37-årige försäljaren, tillika Vasco-supportern, Marcos Aurelio var på läktaren tillsammans med sin åttaårige son Marcos Vinicius, och hamnade mitt i de våldsamma kravallerna.

I en intervju med Globo berättar pappan om skräcken och hur de fått hjälp av en supporter till motståndarna, Paranaense. Den hjälpsamma supportern slogs dock senare medvetslös i kalabaliken.

– Jag greppade hans hand och bad honom att inte göra något våldsamt mot oss. Han sa att han inte skulle göra någonting. Han bad oss följa med ner till nedre läktaren och vädjade till andra Paranaense-supportrar att inte skada oss. När vi kom ner puttade han undan en annan Paranaense-supporter så att han inte skulle komma nära oss, säger pappan till Globo.

Lämnade tröjan hemma

Efter det kunde Marcos med son ta sig ut från läktaren samtidigt som polis anlände. Han är tacksam att han sprang in i rätt supporter på läktaren.

– Jag tackar gud. När supportrarna invaderade trodde jag att jag tappat bort min son. Jag lämnade min Vasco-tröja hemma när vi gick till matchen. Hade jag haft tröjan… massaker.

Marcos hade aldrig kunnat föreställa sig det som utspelade sig på Arena Joinville, och medger att sonen är ärrad för livet.

– Jag tänkte endast på min son, hade jag varit ensam hade det varit en annan sak. Han var likblek, sa ingenting. Han är ju bara ett barn, han var vettskrämd. Han är fanatisk när det kommer till fotboll och har alltid velat bli fotbollsspelare. Nu vill han inte gå på matcher längre.