Syrianska i farozonen

Riskerar utmätning: "Vi löser det"

Säsongen har börjat bedrövligt.

Nu kan den bli värre.

Om Syrianska FC misslyckas skrapa ihop 1,9 miljoner kronor väntar besök från Kronofogden den 29 april.

– Det kommer att komma in pengar, säger klubbens ekonomiansvarige Eli Shamoun till Fotbollskanalen.

Så sent som i fjol spelade Syrianska sin tredje raka säsong i allsvenskan. Med stöttepelare som Louay Chanko och Sharbel Touma fanns alla förutsättningar att hänga kvar, men efter svaga prestationer ramlade man ur högsta serien. Två matcher in i superettan står laget på två förluster och 2-7 i målskillnad. Nu kommer nästa bakslag. Klubben har skulder på 1,9 miljoner kronor till Kronofogden och två veckor på sig att betala, uppger TV4:s Fotbollskanalen. Det innebär att Syrianska riskerar utmätning, alltså att Kronofogden använder någon av klubbens tillgångar för att betala av skulden.

– Ja, det kan vara en fråga om något sådant. Men det förutsätter ju att det har ett sådant värde att det går att sälja och få pengar för. Det hör väl inte till vanligheten hos en idrottsförening, säger Lars Melchersson på Kronofogdemyndigheten till Fotbollskanalen.

Ingen oro

Vidare har Syrianska, enligt dokument som Fotbollskanalen tagit del av, haft likviditetsproblem under våren och därmed inte kunnat betala ut löner. Klubbens ekonomiansvarige Eli Shamoun menar dock att lönerna är utbetalda och att klubben inte är orolig för konkurs.

– Nej, i konkurs kommer vi inte att gå för att vi har en plan som vi kommer följa och en budget som vi följer stenhårt. Det är inte säkert att vi kommer betala av allt i en stor klumpsumma, utan vi har en kommunikation med Kronofogden om hur den kommer att betalas av, säger han till Fotbollskanalen.

Shamoun är säker på att situationen löser sig.

– Det kommer att komma in pengar. Det är sponsorpengar som vi kommer att använda, och även delvis bidragspengar, för att lösa skulden.

Syrianska ligger sist i Superettan med sämre målskillnad än lika segerlösa Östersund och Jönköping Södra. Klubben har nu till den 29 april på sig att skrapa fram 1,9 miljoner kronor.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.