La Liga

”Vi kommer erbjuda Valdés nytt kontrakt”

Av: 

Adam Pinthorp

FOTBOLL

Presidenten hoppas målvakten stannar

BARCELONA. Han har redan gjort klart att han vill lämna Barça i sommar.

Men klubben kommer erbjuda Víctor Valdés, 32, en kontraktsförlängning.

– Vi vore väldigt glada om han stannar, säger presidenten Josep María Bartomeu.

I Barcelonas hemmamöte med Celta Vigo i onsdags skadade Víctor Valdés knät så illa att korsbandet gick av. Nu väntar minst ett halvår av rehabilitering innan målvakten kan återvända till fotbollsplanen. Den stora frågan är vilken klubb han då kommer representera.

Vill lämna Barcelona

Sedan flera månader tillbaka har Valdés deklarerat att han vill lämna Barça i sommar, då hans kontrakt löper ut. Nu, när det står klart att han missar inledningen av nästa säsong, är det inte omöjligt att klubbarna han eventuellt har pratat med backar ur.

Det öppnar också dörren för att Valdés inte gjort sin sista match för FC Barcelona.

– Vi kommer erbjuda Víctor ett nytt kontrakt. Vi vore väldigt glada om han stannar med oss, säger Barcelonas president Josep María Bartomeu enligt Sport.es.

Ingen ersättare inför slutspurten

Det är fullt möjligt för Barcelona att värva in en ersättare till Valdés redan nu, så länge det rör sig om en spelare från La Liga eller en utan klubb. I går presenterade Sport en lista på potentiella nyförvärv, bland annat Levantes succémålvakt Keylor Navas och Valencias Vicente Guaita, men de ryktena tar nu Gerardo Martino död på. Barcelonas tränare hävdar att planen är att spela klart säsongen med nuvarande målvaktsuppsättning.

– Jag kan repetera att vi inte kommer värva någon målvakt nu, så länge inte ytterligare någon blir skadad, säger Martino.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte PSG–Manchester City i kväll – se alla Champions League-matcher på C More

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga