Förre Öster-spelaren hittad halshuggen

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Frun fick huvudet hemskickat i ryggsäck

Foto: João Rodrigo under sin tid i Öster.

Förre Öster-spelaren João Rodrigo har mördats i Rio de Janeiro.

Den förre fotbollsspelarens fru fick sin mans huvud hemskickat i en ryggsäck, skriver G1.

Brasiliansk polis tror att det bestialiska dådet kan ha koppling till droghandeln i staden.

– Han var alltid en glad prick. Som alltid skrattade, säger Peter Wibrån som spelade med João Rodrigo i Öster 2003.

João Rodrigo har sedan han slutade med fotboll arbetat i en grönsakshandel i Rio de Janeiro. Efter sitt arbetspass på måndagen ska 35-åringen, som spelade för Öster i allsvenskan 2003, ha blivit kidnappad och bortförd i en stulen bil, skriver G1.

Kroppen saknas

Den förre fotbollsspelarens fru hörde vid 04:30 på natten ett ljud utanför huset.

– Hon tittade efter varje bil som passerade. Vid 04:30 hörde hon ett ljud, öppnade grinden till huset och där stod en ryggsäck. När hon öppnade den låg huvudet där. Jag såg det inte själv men folk som såg säger att de hade tagit ut hans ögon och tunga, säger en anhörig till G1.
Polisen analyserar nu övervakningsbilder och söker efter de resterande delarna av Joao Rodrigos kropp. Brasilianarens fru säger till polisen att hennes man inte mottagit några hot men en tidig teori är att dådet kan ha kopplingar till droghandeln.

Den förre fotbollsspelarens fru jobbar inom militärpolisen, som på senare år arbetat hårt för att städa upp bland droghandeln i staden. Hon säger dock själv att varken hon eller hennes man hotats på något sätt innan dådet.

– Det är två team ute på gatan som jobbar med det. Ett samlar in vittnesuppgifter och det andra analyserar videobilderna från platsen. Enligt uppgifterna från hans arbetskamrater och vittnen genomförde João Rodrigo sina vanliga rutiner den dagen, säger polismannen Willian Pena Júnior till G1.

João Rodrigos fru får nu psykologhjälp.

”Är obegripligt”

Landslagsmeriterade Peter Wibrån kom till Öster under samma period som João Rodrigo och spelade tillsammans med brasilianaren.

– Han kom ju under sommaren 2003, när jag också flyttade hem från Tyskland. Det var så kort period, han var bara där om det var från juli eller augusti fram till sista omgången. Jag lärde egentligen aldrig känna honom så där eftersom han inte pratade engelska, säger Wibrån.

– Det jag kan komma ihåg är att han alltid var en glad prick. Som alltid skrattade.

Hur känns det att höra vad som hänt?

– Det låter ju hemskt. Det kan man inte föreställa sig, att någon som man spelade fotboll med för tio år sedan helt plötsligt blir halshuggen. Det är obegripliga saker för alla här, att det kan hända.

ARTIKELN HANDLAR OM