Sista avtrycket?

FOTBOLL

Ronaldinho lämnade internationella scenen utvisad

1 av 6

Ronaldinho kan ha gjort sitt sista avtryck på den internationella fotbollsscenen.

33-åringen gjorde det med dubbla sulor på en spelare i kinesiska Guangzhou Evergrande och fick rött kort i bronsmatchen i klubblags-VM.

Atletico Mineiro säkrade en plats i klubblags-VM genom segern i Copa Libertadores. Då såg också Ronaldinho en chans.

– Hela världen kommer att se den här turneringen. Det är min chans att ta en VM-plats, sa 33-åringen inför turneringen.

Eftersläng

Ända sedan Brasilien tilldelades fotbolls-VM 2014 har Ronaldinhos dröm varit att avsluta (?) karriären med sitt landslag, i den största av turneringar, på hemmaplan. När gamle förbundskaptenen Luis Felipe Scolari återigen tog över landslaget i slutet av 2012 såg Ronaldinhos chanser goda ut.

Men strax före Confederations Cup förlorade veteranen sin landslagsplats och frågan är om inte drömmen om VM definitivt släcktes på lördagen? Brassen visades då ut i den 86:e minuten av bronsmatchen i klubblags-VM mot kinesiska Guangzhou Evergrande. 33-åringen, som tidigare hade gjort mål på frispark i matchen, blev sparkad av en motspelare och svarade med att sätta båda sulorna i benen på motståndaren.

Kontraktet löper ut

Ronaldinhos kontrakt med Atletico Mineiro går ut nu i december och bronsmatchen var därmed eventuellt inte bara hans sista på den internationella scenen utan även för Mineiro.

– Alla vet att hans kontrakt går ut i december och presidenten (Alexandre Kalil) har sagt att bara Ronaldinho själv kan bestämma vad han ska göra, säger stjärnans bror och agent Roberto Assis till Radio Grenal.

Trots utvisningen kunde Atletico Mineiro vinna bronset efter ett sent segermål av Luan.

Se Ronaldinhos utvisning (Obs: Extern länk)