Vägrade gå hem – nu har de vunnit

FOTBOLL

Backar sedan fansen stått kvar och sjungit samma ord i 20 minuter

1 av 5

Efter Liverpools 3-1-seger mot Cardiff vägrade publiken på ena långsidan att gå hem.

I 20 minuter upprepade Cardiffs fans sin vädjan till ägaren Vincent Tan.

På söndagen kovände Tan efter protesten.

20 minuter efter att domaren blåst av ekade fortfarande sången inne på Anfield.

”Don’t sack Mackay, Malky Mackay,

I just don’t think you understand,

Because if you sack Mackay, Malky Mackay,

You’re gonna have a riot on your hands.”

Kallad till medlingssamtal

Cardiffs ägare Vincent Tan hade redan innan matchen mot Liverpool gett managern Malky Mackay ett ultimatum: Avgå eller få sparken.

Cardiff-supportrarna protesterade i sånger samt med banderoller mot Tans beslut och fick även stöd av hemmasupportrarna som applåderade uppmanande. Då kunde inte ens den excentriske miljardären Tan blunda.

På söndagen drog malaysiern tillbaka sitt ultimatum till Mackay, skriver BBC. Istället har nu managern kallats till medlingssamtal med klubbens ordförande Mehmet Dalman för att lösa situationen.

”Kommer förbli manager”

– I oktober lyckades vi göra så att alla kunde jobba tillsammans och vi ska försöka göra det igen så att alla kan gå vidare. Nu har vi åtminstone utrymme för en dialog vilket ger oss en möjlighet att lösa det här. Vi vill jobba mot en försoning och Vincent Tan har gett oss möjlighet att göra det, säger ordföranden Dalman till klubbens hemsida.

Mackay tog förra säsongen Cardiff tillbaka till Premier League för första gången på 53 år. Nu har fansen tackat honom genom att rädda hans jobb.

– Just nu är Malky manager över den överskådliga framtiden och kommer att förbli så om inget annat händer, säger Dalman.

Video på Cardiff-fansens mäktiga protest (Obs: Extern länk!)

ARTIKELN HANDLAR OM